ASUS ROG STRIX G16 vs HP Omen 16 vs Acer Predator Helios Neo 16

Bütçe
60.000

Bu laptopu bir araştırın. Bu laptopu seçerken nelere dikkat ettiğimi söyleyeyim öncelikle, ilk olarak işlemci AMD seçtim yukarıda bahsettiğim sorunlardan dolayı, GPU olarak RTX4070 140W var. Laptoplarda genel sıkıntı işlemcinin sıcaklıktan dolayı darboğaza girdiğinden vadedilen watt değerini sürekli olarak çekemezler ve kağıt üstündeki yazanı sanki sürekli çekiyor gibi düşünüp almak kendimce mantıksız. Eğer ben sürekli 4K render yapacağım benim için vakit gerçekten nakit diyorsanız Intel işlemciler mimarisinden dolayı renderda size avantaj sağlayacaktır. Bundan dolayı işlemcinin en üstü değil de ekran kartının en üstünü almak daha fazla FPS almanızı sağlayabilir. Sonrasında ekran kalitesi benim için çok önemli 7/24 oyun oynayan bir insan değilim ama 4K film izlemenin keyfi bir başka oluyor bütçem dahilinde 1440p ekranın tadını çıkarıyorum 5 sene kullanacağım dediğiniz için ileride de 4K standart olacağı düşünülürse şiddetle 1440p tavsiye ediyorum. Son olarak batarya, genel olarak oyuncu laptoplarında batarya konusu hiç düşünülmez ama ben düşünüyorum, şu anda 90 kWh batarya ile oyuncu laptopumda 7-8 saat prize bağlı kalmadan kullanabiliyorum tabii ki 60 Hz ve %70-80 ekran parlaklığında, bu modelde de harici ekran kartını kapatıp kullanabiliyorsak muhtemelen 6 saat kullanım vaat edecektir. Harici ekran kartı kapanıyor mu bilmiyorum onu araştırmanız gerek. İyi sosyaller.

Düzeltme: Epey'deki teknik özellikler ile linklere tıkladığımdaki özellikler tutmuyor hocam. Ana fikri anlattığımı düşünüyorum. Konuyu takipteyim link attığınızda fikir belirtmemi isterseniz alıntılarsınız.

Son düzenleme:

Sağ olun hocam attığınız laptop çok güzel fakat bütçemi aşıyor taksit fiyatları kurtarır belki diye baktım fakat taksitler hem çok faizli hem de 62 bin TL olan sadece 6 ay.
Eğer 2K almalısın diyorsanız sanırsam Acer Predator Neo tercihim olacaktır o nasıl bir laptoptur?
Ayrica HP Omen 17 laptop nasildir HP Omen cok onerilmiyor ama hem 58 bin TL'ye bulmam hem de 17 inc olmasi hosuma gitti laptopu bu arada üniversite için alıyorum hem oyun oynayacağım hem render animasyon Photoshop yazilim çizim ve grafik tasarım yapacağım beni en az 5 sene götürsün yeter tüm oyunlarda grafik ultrada DLSS açık 70 FPS civarı olsa yeter çok bir beklentim yok.
Ne düşünüyorsunuz?

HP Omen Laptop 17-DB0019NT A44QQEA R7-8845HS 32 GB 1 TB SSD RTX4070 17.3" Dos Dizüstü Bilgisayar 61.999 TL yerine 58.999 TL
Laptop bu:

Son düzenleme:

Jarrod's tech 2023 için incelediği laptoplarda böyle bir liste yapmıştı. Bunu baz alarak konuşursam bu laptopa bakabilirsiniz. Predator kullanan yakın çevremde bir insan yok bu yüzden bu listeye göre Nitro'nun gerisinde kaldığı için bir bakın diyorum. Ekrana takıldığım için epeyde bu laptop seçenek kalıyor. Çok önemli değil diyorsanız 1080p ekranlı laptoplara bakıp bir öneri de yapabilirim. Aynı özelliklerde lenovo ve Asusa baktığımda muadil Lenovo bunu buluyorum.

Sağ olun hocam o zaman şansımı muhtemelen Nitro'dan yana kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…