shinpestra
Femtopat
- Katılım
- 6 Ocak 2025
- Mesajlar
- 35
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Ben 6 sene önce tuf505dt aldım gtx1650 ve ryzen 5 3000 serisi var aşırı derecede ısınıyordu iki fanınıda her sene temizlememe rağmen fanlar standart masaüstünde bile çalışıyor ve ses yapıyordu. Açıkçası rog ile ilgili ilgim soğutmasının iyi ve sessiz bir cihaz olduğunun söylenmesi.İkisi arasından TUF. ROG için o aradaki fiyat farkına asla değmez.
Site olmaması lazım tax free için yerel mağazadan alınması gerekiyor siteyi araştırcağım teşekkür ederim.Site güvenilir mi tam bilmiyorum ama satın almaya değer bu ürün bence. En iyi indirim zamanı Almanya 1700€ civarı satıldı. Tax ile 1700, en kötü 1800€ falan olsa karlı anlaşma derim. %15 tax ise 1680€ civarı. Aynı ürün Rusya da en ucuzu 200-220k civarı.
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 (83DF002YCK) - recenze, parametry a srovnání
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 (83DF002YCK) nabízí 16" IPS displej s rozlišením 2560 x 1600px (antireflexní), CPU Intel Core i9, 32GB RAM a 1000GB disk.www.snadnavolba.cz
Alza da böyle bir model var 55.000e geliyor Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Onyx Grey kovový + podložka pod myš | Alza.cz dediğinizle arasında 8-9.000 tl oynuyorSite güvenilir mi tam bilmiyorum ama satın almaya değer bu ürün bence. En iyi indirim zamanı Almanya 1700€ civarı satıldı. Tax ile 1700, en kötü 1800€ falan olsa karlı anlaşma derim. %15 tax ise 1680€ civarı. Aynı ürün Rusya da en ucuzu 200-220k civarı.
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 (83DF002YCK) - recenze, parametry a srovnání
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 (83DF002YCK) nabízí 16" IPS displej s rozlišením 2560 x 1600px (antireflexní), CPU Intel Core i9, 32GB RAM a 1000GB disk.www.snadnavolba.cz
Ben 6 sene önce TUF505dt aldım GTX1650 ve Ryzen 5 3000 serisi var aşırı derecede ısınıyordu iki fanınıda her sene temizlememe rağmen fanlar standart masaüstünde bile çalışıyor ve ses yapıyordu. Açıkçası ROG ile ilgili ilgim soğutmasının iyi ve sessiz bir cihaz olduğunun söylenmesi.
O baremde 140W 4070 ve ısınma düzeyi en düşük cihazı istiyorum kısacası.
Site olmaması lazım tax free için yerel mağazadan alınması gerekiyor siteyi araştırcağım teşekkür ederim.
TL bazında 45.000 tax freeli fiyata Legion Slim 5 var bu nasıldır sizce Lenovo Legion Slim 5 16ARP9 kovový + podložka pod myš | Alza.cz
Alza da böyle bir model var 55.000e geliyor Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Onyx Grey kovový + podložka pod myš | Alza.cz dediğinizle arasında 8-9.000 TL oynuyor.
Tax %20 geri alınca ortalama %15-%17 arası bir yüzde geliyor ben %16 olarak hesaplıyorum. Daha önceden Almanya ve Macaristan'dan almıştım tax oranlar oralama 15-17 sanırsam.
Attığınız linkten Lenovo'nun orijinal mağazasından da buldum sanırsam showroom var pragda.
Bir de belirttiğim gibi bu serinin soğutması ve sesi TUF'a göre nasıldır arada 13.000 TL fark var. Öyle hardcore oyun oynayan biri değilim yılda 2-3 3A oyun bitirip çok takılmıyorum. Simülasyon render 3D çizim vs için kullanacağım lisans ve daha sonra yaparsam yüksek lisans süreçlerimde daha ihtiyacım olmasın 5-6 yıl.
5000 serisini düşündüm ancak şu şekilde şubatın ilk iki haftası ilk hafta almanya ondan sonra prag’a geçeceğim. Bildiğim kadarıyla çıkış yapılan ülkeden alabiliyorum tax free’yi çek cumhuriyetinden çıkarken almanyadan aldığım ürünün vergisini geri alabiliyor muyum? Bu konu hakkında araştırma yaptım ama hem İngilizce hem de türkçe bir kaynak bulamadım. Bütçe olarak tax geri alınmış şekilde 55.000’i çok aşamıyorum. Maksimum 50.000 diye düşünmüştüm ama baktım üst modelleri almak türkiyeye kıyaslandığında çok daha mantıklı ondan kaynaklı biraz daha arttırmaya karar vermiştim. Çok teşekkür ederim bu arada ilginiz alakanız için.Hem soğutma, hem kalite TUF yanına yaklaşamaz. Sektöre yön veren firmalardan Lenovo. Aynı modelin oyun, inceleme performans testlerine bakabilirsiniz. Fiyat i7 göre "erişebilebilir " olduğu için husisi i9 modeli paylaştım. i7 14700HX de yeter fazlasıyla. Ama i9 daha garantili olur yapacağınız işlere göre. 4080 baktım biraz fiyatlar uçuk. Zamanınız ve hala Almanya bağlantınız varsa 5070 Ti satın almaya bakın. Sadece 12 VRAM için bile değer.
Mart gibi piyasa sürülür. Nisan mayıs(tahmini) ne olduğu belli olur.
5000 serisini düşündüm ancak şu şekilde şubatın ilk iki haftası ilk hafta Almanya ondan sonra Prag'a geçeceğim. Bildiğim kadarıyla çıkış yapılan ülkeden alabiliyorum tax Free'yi çek cumhuriyetinden çıkarken Almanya'dan aldığım ürünün vergisini geri alabiliyor muyum? Bu konu hakkında araştırma yaptım ama hem İngilizce hem de Türkçe bir kaynak bulamadım. Bütçe olarak tax geri alınmış şekilde 55.000'i çok aşamıyorum. Maksimum 50.000 diye düşünmüştüm ama baktım üst modelleri almak Türkiye'ye kıyaslandığında çok daha mantıklı ondan kaynaklı biraz daha arttırmaya karar vermiştim. Çok teşekkür ederim bu arada ilginiz alakanız için.
Tamamdır hocam epey indirimler oluyor yurtdışında galiba. Şu an alza cz sitesinde Asuslara %15-25 indirim gelmiş başta bahsettiğim tuf 47 binden 43e düşürmüş meselaHocam tax hakkında net bilgim yok. Söylediğiniz şekilde tax mümkün diye hatırlıyorum. Siz kesinlikle daha detaylı araştırın. Siz şubat gibi Almanya giderseniz, bütçe artarsa, 5000 daha da netleşince karar verin. En azından avantajınız Türkiye göre 4080-90 daha iyi fiyat fırsatınız olur. Zamanı gelince konu altında etiketlerseniz ürün seçebiliriz.