Asus ROG STRİX G513 deneyimi ve ürün değişimi

SoapMactavish

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. 1 hafta önce satın almış olduğum Asus ROG STRİX G513IH-HN002 model kodlu bilgisayarımda yaşadığım birden fazla problem mevcut ve bu sebepten yetkili servise göndermeyi planlıyorum. Her biri için ayrı konu açmak yerine tek bir konu altında toplayıp onarımını istemediğimi aynı ürün ile değişim kararı istediğimi belirtmek isterim. Yaşadığım problemler sırası ile:

1: İşlemci Sıcaklığı: Bu sorunla ilgili daha öncede konu açmıştım ürünün fan açmadığını ve bu sebeple yüksek sıcaklıkta olduğunu düşünüyordum lakin bugün oyun performansını deneyimlediğimde bir problem olduğunu kesinleştirdim. Cihazda AMD RYZEN 7 4800H işlemci var ve PUBG BATTLEGOUND ile yaptığım testte 85 derece altına inmediğini 95 dereceleri gördüğünü ifade etmek isterim. Youtube üzerinden aynı işlemci ve aynı oyun ile yapılan testlerde işlemcinin max sıcaklığı 75 derece civarında dolanıyor. Aynı şekilde benim bilgisayarım boştayken dahi anlık olarak 70 derece sıcaklıkları görebiliyor.

2: Hoparlör problemi: Cihazın sol hoparlörü bariz bir şekilde cızırtılı ses çıkarıyor. Ama hoparlör patlak değil. Şöyle ki sol hoparlörün bulunduğu tarafa (touchpadin sol kısmı) elim ile baskı uyguladığım zaman cızırtılı ses kesiliyor ve ses gayet net çıkıyor. Baskıyı bıraktığım zaman cızırtı aynen devam ediyor.

3: Işık sızmaları: Satın almadan önce bu serinin tamamında ekranda ışık sızması olduğunu duymuştum ve bu problemi yaşayacağımı bilerek satın aldım. Bana gelen cihazda da rahatsız etmeyecek şekilde sağ tarafta 2 adet küçük ışık sızması mevcut idi. Lakin 1 haftalık kullanımımda panelin büyük bir kısmında ışık sızmaları meydana geldi ve gündüz dahi karanlık sahnelerde fark edilebiliyor.

4: Pil problemi: Şimdiye kadar 2 defa fark ettim bu durumu. Cihazı gece kapatıyorum ve aradan yaklaşık 10 saat geçtikten sonra tekrar açtığımda pil %95 seviyelerinde oluyor. Konunun Windows 10'dan kaynaklanabileceği belirtilmiş okuduğum bazı yorumlarda ve hızlı başlatmayı kapatmam önerilmişti. Hızlı başlatmayı bugün kapattım bu probleminde takibindeyim.

Şuan için 1 haftalık cihazda gözlemleyebildiğim problemler bu şekildedir. Merak ettiğim husus ben bu cihazın onarımını değil aynı ürün ile değişimini istiyorum. Bu konuda süreç nasıl ilerliyor? Ürünü internet üzerinden satın aldım. Asus yetkili servisine göndereceğim lakin değişim istediğimi nasıl belirtmem gerekiyor. Veyahut değişim kararı çıkar ise satın aldığım firmayla mı irtibat kuruluyor? Deneyimleriniz ve görüşleriniz benim için çok önem arz ediyor. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam aynı model cihaza sahibim şöyle tek tek açıklayayım;
1) Bnde aynı oyun ile her şey açık ve Ultra ayarlarda, sistem modunu "Turbo" olarak ayarlayarak işlemcide 80, 82 dereceleri çok nadir görüyorum. 90 üstü hiç görmedim. Yani sorun olabilir sizde.
2) %100 sorun var bende öyle bir problem yok.
3) Aynı sorun bende de var özellikle sol tarafta. Ancak bu doğal bir şey ne kadar iade edilirse edilsin ışık sızması olacak.
4) Ben böyle bir şey yaşamadım ancak %5 kayıp normal seviye sınırında. Bazen olabiliyor biraz normal biraz değil gibi.

Not: Windows 11 kullanıyorum, 10 hiç kurmadım.

Değişim konusunda emin değilim bilgili kişiler yazarsa daha mantıklı olur.

Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. Aynı cihazı kullanan birinin deneyimlerini aktarması benim için çok önemliydi. Özellikle işlemci açısından kesinlikle bir problem olduğuna kanaat getirdim. Sizin cihazınızın işlemcisi gündelik işlerce kaç derece acaba? Benimkisi 50 ila 60 derece arasında dolanıyor ve anlık olarak 70 dereceleri dahi görebiliyor. Birde klavyeden yukarıya doğru bir sıcaklık geçişi mevcut elimle hissedebildiğim. Sizde de bu durumlar yaşanıyor mu?
ek olarak benim 95 dereceyi gördüğüm mod performans moduydu. Turbo modu açarsam cpu ve gpu'ya yapılan overclock ile birlikte 2-3 derece daha yükseleceğini tahmin ediyorum işlemci sıcaklığımın.

Öncelikle günlük kullanımda 50-60 civarı benimki evet çok nadir 70 görüyor. Performans değil de Turbo modu deneyin. Klavyenin yukarısında bende de ısınma oluyor. Performans modda fanları yavaş çalıştırıyor cihaz.

"Bilgisayar kapali bilse olsa RAM'ler beslenmeye devam ettigi icin pil kaybi olur." hiç güleceğim yoktu Evet bilgisayardan bayağı iyi anlıyorsunuz. Sıcaklıklar normal değil bu modele göre. Yanlış bilgi vermeyiniz, teşekkürler.

Son düzenleme:
Windows Fastboot neymis biraz arastirmakla baslayabilirsin. Bence acip kendi bir taraflarina gulsen daha az rezil olursun.
Yanlış bilgi vermeyiniz, teşekkürler.
Dogrusunu sen ver de bir raporlayayim kardesim.

Windows Fastboot neymis biraz arastirmakla baslayabilirsin. Bence acip kendi bir taraflarina gulsen daha az rezil olursun.

Fastboot ile hızlı başlatma'nın farklı şeyler olması dışında sorun yok. Hala gülüyorum.

Dogrusunu sen ver de bir raporlayayim kardesim.

Doğrusunu yazdım zaten? Sıcaklıklar bu modele göre normal değil. Raporlayıp moderasyon ekibini gereksiz yere meşgul etmeyiniz, teşekkürler.

Hocam şimdi turbo mod açık girdim oyuna. Hem gpu hem cpu sıcaklıklarım ciddi oranda düştü. Sizin belirttiğiniz sıcaklık değerlerinde hemen hemen. 65 ila-82 arasında dolanıyor. Bir kere 86 gördüm anlık olarak. Bunun dışında hoparlörler kesin olarak sorunlu onda herkes hemfikir. Hızlı başlatmayı bugün kapattım bu sebeple problem çözülür mü bilmiyorum, takibini yapamayacağım çünkü servis formunu doldurdum ürünü paketleyeceğim ve kargo firması ürünü gelip alacak.

Isı değerleri anladığım kadarıyla normal. Bu cihazlar bu şekilde çalışıyor. Yoğun işlerde turbo moda almak gerekiyor.

Servis formuna 4 maddeyi de ekledim. Ürünün 1 haftalık olduğunu, ayıplı mal kapsamında değerlendirilmesini, onarım değil değişimini istediğimi de not olarak ekledim. İlerleyen aşamaları buraya aktaracağım.

Tüh hoparlörler de sorun olmasaydı olayı çözmüştük... Neyse evet ısılar normal Turbo modda. Konuyu takipteyim.

Fastboot ile hızlı başlatma'nın farklı şeyler olması dışında sorun yok. Hala gülüyorum

Cok akilliymissin o zaman sen.

Doğrusunu yazdım zaten? Sıcaklıklar bu modele göre normal değil. Raporlayıp moderasyon ekibini gereksiz yere meşgul etmeyiniz, teşekkürler.

Tabii onca yillik laptop spesifikasyonlari is sana dusunce degisiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…