ASUS ROG STRIX G513-IC Valorant FPS düşmesi

Muhammed Akif

Hectopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM: 16GB DDR4-3200 SO-DIMM
SSD veya HDD modeli: Samsung 990 PRO M.2 NVMe SSD (MZ-V9P2T0BW), 2 TB
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Laptop GPU 4GB
Anakart: ASUSTeK COMPUTER INC. G513IC PCI-Express 3.0
İşlemci: AMD Ryzen™ 7 4800H (8C/16T, 12MB Cache, 4.2 GHz)
Selam, ben de AMD Ryzen 7 4800H kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 ay önce 180-200 arası FPS görüyordum ancak şimdi 120FPS'i zor görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, ben de AMD Ryzen 7 4800H kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 ay önce 180-200 arası FPS görüyordum ancak şimdi 120FPS'i zor görüyorum.

Bu durumu en iyi anlamı için yazılımsal olduğu olmadığını temiz format atıp sadece anakart Driver'larını kurup bir tek oyunu kurmak olacaktır. Kullanmazsanız bile yüklediğiniz her program işlemciyi kullandığı için FPS düşürür.

1.5 ay önce ne yüklüyse yine aynı yazılımlar yüklü. Sadece mouse aldığım için Logitech G HUB yazılımını kurdum. Oyun esnasında o zamanlar da Discord kullanıyordum yine kullanıyorum. Oyun içi ayarlar NVIDIA gecikme önleyici açık + takviye, grafik ayarları çok izlekli görselleştirme açık kalan tüm ayarlar ya kapalı ya da düşükte. NVIDIA Denetim Masası ayarlarında oyun performans tarafına çekili durumda. AMD Adrenalin Edition yazılımında da herhangi bir ayar yapmış değilim. GeForce Experience'a baktım ve onun da müdahalesi yok. Zaten hepsinden emin olmak için de tek tek her yazılımın ayarlarını sıfırladım ama sonuç değişmedi.

Her gün de arkadaşlarımızla oyun oynadığımız için bir gecede 180-200'den maksimum 120 FPS alabildiğimi fark ettim. Sorunu da bulamıyorum, bıraktım çözüm aramayı.

Razer FPS düşürdüğü gibi Logitech de düşürebilir. Valorant ekran kartı kullanan bir oyun değil ne kadar kaliteyi çözünürlüğü arttırsan FPS o kadar iyi olabilir.

MSI Afterburner indirin. İşlemci sıcaklığına kullanıma, çalıştığı MHz ve ekran kartı kullanıma bakın. Oyundaki kaliteyi yükseltip netliği arttır, V-Sync ve üstteki özelliği (şimdi hatırlatmıyorum adını) kapatın tekrar bakın.

Razer fps düşürdüğü gibi logitech de düşürebilir valorant ekran kartı kullanan bir oyun değil ne kadar kaliteyi çözünürlüğü arttırsan fps o kadar iyi olabilir

Evet grafik kartına yük bindiren bir oyun değil ancak daha fazla FPS için grafik ayarlarını en düşüğe almamız gerekiyor. Çözünürlük yine 1920*1080 ve 144hz tabii ki ve NVIDIA gecikme önleyici açık. Bu şekilde sistemin verdiği max FPS 'i alabilirsiniz.

Logitech ve virüs programını silmeyi unutmayın silerken revo ile silin gelişmiş taratıp bulduğu kayıtları ve dosyaları silin ardından yeniden başlatıp deneyin

Hayır aksine ekran kartı kullanımını arttırmanız daha iyi olacaktır. Test edin. RTX 4070 Ti sistemde bizzat test ettim.

Logitech ve virüs programını silmeyi unutmayın silerken revo ile silin gelişmiş taratıp bulduğu kayıtları ve dosyaları silin ardından yeniden başlatıp deneyin

Antivirüs yazılımı kullanmıyorum, Windows Defender açık sadece. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına da Geforce Experience 'tan baktığımda normal düzeylerde gözüküyor.

Antivirüs yazılımı kullanmıyorum, Windows Defender açık sadece. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına da Geforce Experience 'tan baktığımda normal düzeylerde gözüküyor.
Afterburner ile bakar mısınız ek olarak o zaman Norton indirir misin for game için defender işlemciyi diğerlerine göre daha çok kullanıyor

Afterburner ile bakar mısınız ek olarak o zaman Norton indirir misin for Game için Defender işlemciyi diğerlerine göre daha çok kullanıyor

Ama şöyle bir şey var. Ben sistemi yaklaşık 1 seneden biraz fazladır kullanıyorum ve kullandığım esnada açık olan yazılımları ve ayarları yukarıdaki mesajda söyledim. 1.5 ay önce bir şey oldu ve FPS'im yarı yarıya düştü. Tek değişiklik mouse aldım ve yazılımını indirdim bu kadar. Bunun da FPS'i bu kadar düşürecek bir şey olmadığını düşünüyorum.

Hocam bende klavyen SteelSeries ve mosue Razer. 50-100 arası düşürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…