ASUS ROG STRIX GTX 1060 6 GB üzerine sistemi yenilemek

Bütçe
2500-3000
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar şu an elimde bulunan sistem şu şekilde:
ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1060 6 GB
İşlemci: Intel i5-6500.
Anakart: ASUS B150M PRO GAMING 2133MHz.
RAM: 2x8 2400MHz.
1TB harddisk ve 240GB SSD

Mevcut. Sistemim artık eskidi, bilgisayar parçaları hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için Vatan Bilgisayar gördüğünüz üzere RAM ve anakart arasında uyumsuz tercih yapmama sebep oldu. Ondan dolayı bilgisayarımı yaklaşık 4 senedir tam performans kullanamıyordum. Tabi bu ayrı mesele.

ben sinemayla uğraşıyorum ve Premiere Pro'da artık kurgu yapmak benim için işkence haline geldi. Ayrıca bir yandan da, ufaktan kendi halimde takılabileceğim Twitch yayınları açmak istiyorum. Oradan alacağım oyun içi görüntülerinden kurgu açısından pratik olmamda katkısı olur diye düşündüm.

Şimdi bu sistemde öncelikle işlemci ve anakartı yükseltmek istiyorum. Sonrasında bütçe yeterse tercihen 2x8 olmak kaydıyla RAM yükseltmesi yapmak istiyorum.
Belli bir süre sonra da ekran kartımı güncelleyeceğim. Şu an bilgisayarımdaki en iyi parça olduğu için onu tutacağım.
bütçem 2500TL. Belki 3000'e çıkabilirim.

İşlemci olarak Ryzen 7 2700X ya da Ryzen 5 3600 baktım. Forumlarda 1060 düşük gelir, darboğaz olur falan diye okudum. Bu doğru mu? Doğruysa hangi işlemciden tam performans yararlanırım ve sorunsuz şekilde hem yayın yaparım hem de Premiere Pro ile kasmadan, takılmadan kullanabilirim.

anakart, işlemci ve RAM bakımından maksimum 3000TL'yi geçmeyecek, Premiere Pro + Twitch'i kaldırabilecek ekipman önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap'ta yarım saat sonra Ryzen 5 3600, Gigabyte B450M anakart ve Adata 2x8GB 3200mhz RAM'ler indirime girecek. Tahminen hepsi 2400'e, belki daha da altına alınabilir. Üstteki arkadaşın dediği gibi bir de işlemci soğutucu almanızı öneririm ben de, stok soğutucu da gayet iş görür ama ne kadar serin çalışırsa o kadar iyi.
 
Ya aslında anakartı daha yüksek almak istiyorum. Çünkü sonrasında yine yükseltme konusunda sıkıntıya düşmek istemiyorum ve soğutucu kesinlikle şart mı?
Yazmayı unutmuşum. Kasam Zalman Z3 Plus. Sığar mı ekstra soğutucu?
Komple satın sistemi. İyi bir sistem alın güçlü.
Maalesef öyle bir amacım yok. Planım şu anlık 1060 üzerine yenilemek ve çok para edebileceğinden şüpheliyim
XT işlemciler ve B550 anakartlar beklenebilir.
Merhaba. Çok bilgi sahibi olmadığım için soracağım. Yeni çıkacak işlemci ve anakartlar ekran kartıma fazla gelmesin? Çünkü zaten şu an forumlarda 1060a 3600 ve 2700x'in fazla geldiğini söyleyen insanlar da var. Şu an bu ikisinden birinin 1060'a fazla gelmeyeceğini bilsem benim için yeterli.
 
Son düzenleme:

2700X aliyorsaniz stok sogutucusu yeterli olur onun. 3600'un stok sogutucusu oyunlar için yeterli fakat sizin dediginiz işlerde sıkıntı yapar. Sogutucuyu ucuzlatip daha kaliteli bir anakart alabilirsiniz isterseniz. Ama overclock yapmayacaksaniz anakarta yatirim yapmak saçma bence.
 
Hayır yapmayacağım. Anlamam zaten o işlerden. Sadece vatan bilgisayar tarafından başıma gelen 'kazıklanma' olayını bir daha yaşamak istemediğim için daha yüksek takayım diyorum. Bir de sordum ama size de sorayım. Zalman Z3 Plus 600W kasam var, değiştirme imkanım yok. 350 lira civarında almıştım şimdi en ucuz kasa 800-900 lira civarında şu an. Aldığım ekstra fan sığar mı içine?
 
Şakamı bu R5 3600'ü 1080 Ti ile kullanıyorum. İşlemci çok güzel. Anakart olarak B450 orta bir model seçebilirsiniz. (TUF Gaming olabilir) 2000 TL'ye yeni nesile geçmiş oldun. Daha sonra Ram'leri en az 3000 Mhz Dual yapıp, rahatınıza bakarsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…