Merhaba arkadaşlar şu an elimde bulunan sistem şu şekilde:
ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1060 6 GB
İşlemci: Intel i5-6500.
Anakart: ASUS B150M PRO GAMING 2133MHz.
RAM: 2x8 2400MHz.
1TB harddisk ve 240GB SSD
Mevcut. Sistemim artık eskidi, bilgisayar parçaları hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için Vatan Bilgisayar gördüğünüz üzere RAM ve anakart arasında uyumsuz tercih yapmama sebep oldu. Ondan dolayı bilgisayarımı yaklaşık 4 senedir tam performans kullanamıyordum. Tabi bu ayrı mesele.
ben sinemayla uğraşıyorum ve Premiere Pro'da artık kurgu yapmak benim için işkence haline geldi. Ayrıca bir yandan da, ufaktan kendi halimde takılabileceğim Twitch yayınları açmak istiyorum. Oradan alacağım oyun içi görüntülerinden kurgu açısından pratik olmamda katkısı olur diye düşündüm.
Şimdi bu sistemde öncelikle işlemci ve anakartı yükseltmek istiyorum. Sonrasında bütçe yeterse tercihen 2x8 olmak kaydıyla RAM yükseltmesi yapmak istiyorum.
Belli bir süre sonra da ekran kartımı güncelleyeceğim. Şu an bilgisayarımdaki en iyi parça olduğu için onu tutacağım.
bütçem 2500TL. Belki 3000'e çıkabilirim.
İşlemci olarak Ryzen 7 2700X ya da Ryzen 5 3600 baktım. Forumlarda 1060 düşük gelir, darboğaz olur falan diye okudum. Bu doğru mu? Doğruysa hangi işlemciden tam performans yararlanırım ve sorunsuz şekilde hem yayın yaparım hem de Premiere Pro ile kasmadan, takılmadan kullanabilirim.
anakart, işlemci ve RAM bakımından maksimum 3000TL'yi geçmeyecek, Premiere Pro + Twitch'i kaldırabilecek ekipman önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.