ASUS ROG STRIX ile Windows 7 uyumlu olur mu?

543657

Decapat
Merhaba. Eylül veya ekim ayında bilgisayarımı değiştirmek istiyorum, marka olarak 13 senedir güvenerek kullandığım ASUS'u seçtim. Bilgisayara kod işimde fazla yükleneceğim için ROG STRIX serisini seçtim. Bilgisayarı alırken en az RTX 3060 almayı düşünüyorum. Bütçe konusunda sıkıntım yok ama alırken FreeDOS alıp Windows 7 kurmak istiyorum. Windows 7'den sonraki Windowslardan masaüstü, arayüz, programlar ve genel olarak nefret ediyorum, ilk çıktığından beri Windows 7 kullanıyorum, yani Windows 7'ye alışığım ve kullandığım programlar Windows 7 ile uyumlu ve desteğinin bitmesi önemli değil ama alacağım bilgisayar ve sürücüler Windows 7 ile uyumlu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Eylül veya ekim ayında bilgisayarımı değiştirmek istiyorum, marka olarak 13 senedir güvenerek kullandığım ASUS'u seçtim. Bilgisayara kod işimde fazla yükleneceğim için ROG STRIX serisini seçtim. Bilgisayarı alırken en az RTX 3060 almayı düşünüyorum. Bütçe konusunda sıkıntım yok ama alırken FreeDOS alıp Windows 7 kurmak istiyorum. Windows 7'den sonraki Windows'lardan masaüstü, arayüz, programlar ve genel olarak nefret ediyorum, ilk çıktığından beri Windows 7 kullanıyorum, yani Windows 7'ye alışığım ve kullandığım programlar Windows 7 ile uyumlu ve desteğinin bitmesi önemli değil ama alacağım bilgisayar ve sürücüler Windows 7 ile uyumlu olur mu?

Çok yüksek ihtimalle hayır. Bildiğim kadarıyla 3060'ın desteği de yok zaten.

Merhaba. Eylül veya ekim ayında bilgisayarımı değiştirmek istiyorum, marka olarak 13 senedir güvenerek kullandığım ASUS'u seçtim. Bilgisayara kod işimde fazla yükleneceğim için ROG STRIX serisini seçtim. Bilgisayarı alırken en az RTX 3060 almayı düşünüyorum. Bütçe konusunda sıkıntım yok ama alırken FreeDOS alıp Windows 7 kurmak istiyorum. Windows 7'den sonraki Windows'lardan masaüstü, arayüz, programlar ve genel olarak nefret ediyorum, ilk çıktığından beri Windows 7 kullanıyorum, yani Windows 7'ye alışığım ve kullandığım programlar Windows 7 ile uyumlu ve desteğinin bitmesi önemli değil ama alacağım bilgisayar ve sürücüler Windows 7 ile uyumlu olur mu?

Uyumlu olacağını sanmıyorum.

RTX 30 serisi Windows 10'dan eski sürümleri artık desteklemiyor. (Windows 7 ile çalıştırılabilir ama güncelleme alamayacaksınız.) İşin aslı şu ki, 472.12 sürümü Windows 7 için çıkan son sürücü oldu, halihazırda Windows 10 ve 11 için 516,59 sürümlü sürücü kullanılıyor.

Neyse mecbur Windows 10 veya 11 i biraz Windows 7 ye benzeterek yada sanal makinede kullanıcaz herkese yorumu için teşekkür ediyorum

Kurabilirsiniz hocam büyük ihtimalle bir sıkıntı çıkmaz. Deneyin kendi gözünüzle de görün. baktınız olmuyor bir de W8.1 deneyin. 2-3 modifikasyonla birebir W7 görünümü yapar kullanırsınız ben de zamanında yapıyordum :D

Kurabilirsiniz hocam büyük ihtimalle bir sıkıntı çıkmaz. Deneyin kendi gözünüzle de görün. baktınız olmuyor bir de W8.1 deneyin. 2-3 modifikasyonla birebir W7 görünümü yapar kullanırsınız ben de zamanında yapıyordum :D
Windows 7 kurmakta sıkıntı yok elimde orjinal dvd var veya Windows 10 isosunu Usb ye yazar DVD den install.wim dosyasını kopyalar yine kurarım veya 8.1 kurarım sıkıntı yok ama driverler ve bilgisayarın yazılımları 7 ve 8.1 ile uyumlu değil

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı