ASUS ROG Strix RX 570 İçin Backplate Yapılabilir mi?

Buğra G.

Decapat
Merhaba,
ASUS ROG STRIX RX570 4 GB OC ekran kartım var.

RX580'in STRIX modelinde backplate(arka plaka) bulunmakta.
Bu arka plaka, hem şık duruyor hem de ekran kartının üste gelen kısmındaki lehimleri gizleyip az da olsa bir koruma sağlıyor.

İnternette izlediğim birkaç video sonrasında kendim RX570 STRIX'e uygun bir arka plaka yapabileceğimi fark ettim. Merak ettiğim şeyler var.

Bu arka plakayı kartın üstüne (pcb'ye temas etmeden) nasıl yerleştirebilirim?

Soğutma bloğunu tutan 4 vidanın üzerine ufak şekilde çift taraflı bant kullansam bir sorunla karşılaşır mıyım? Çift taraflı bant yerine başka neler kullanabilirim?

Herhangi bir ısınma problemi oluşur mu? Kasamın hava akışı güzel, kartın soğutması da yeterli. Şimdiye kadar 60 derecenin üstüne çıktığını hiç görmedim. Kartı zorlayacak işlemler yapmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O 4 vidanın üstüne çift taraflı bant kullanarak yapabilirsiniz, yapacağınız backplate iletken bir malzemeden oluşmuyor değil mi?

Ben HD 6850 için arka plakayı mukavva üstüne kırmızı karton yapıştırıp yapmıştım. :D Kullanmak nasip olmadı. :( Ama çok hoş duruyordu. Vida yerlerini özellikle delmiştim, garanti dışı kalmasın diye üstünde garanti kağıdı olan vidayı kenarlarından pense ile açmıştım. :D :D
@Buğra G. hocam, karta uygun sağlam, ince bir metal kestirin, plakanın karta bakan kısmına termal ped yapıştırın ve plakayı takacağınız vidaları yükseltin. Yani vida plakayı devreye yapıştırmasın, boşluk bıraksın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı