ASUS ROG STRIX RX 570 Sıcaklık Sorunu

Kartın fan hızlarını ayarlamaya çalıştım olmadı, undervolt etmek istedim 5 voltajdan fazla düşürünce kart kafayı yiyordu olmadı, kasanın kapağını açtım gene olmadı. Herkesin 65 derece kullandığı kartı bi ben 65 derecede kullanamadım. Arızalıymış meğer.

@ByNigdeli Fanlar ne kadar hızda dönüyor? Maksimum %60'a falan ayarlıysa biraz arttırıp sıcaklıkları düşürebilirsin veya voltajı kontrollü düşürebilirsin. Sıcaklığı problem olarak görmüyor çoğu teknik servis, göndersen de maksimum termal macun yenileyip geri gönderirler.

@Akerfeldt Detay verdiler mi arıza hakkında? Hatırladığım kadarıyla stres testlerinde sıkıntı olmuyordu ama oyunlarda fişi çekiyordu kartın. En azından uğraştırmamışlar sıkıntısız falan diyerek.

Hocam sana nasıl desem ya bayağı bir test izledim, adamların undervolt yapmadan ekran kartların derecesi iyi, benimki bana biraz fazla geliyor. ASUS RMA teknik servise yollasam hallederler mi?

Resimlerde 1700-1800 arası gözüküyor. Diğer RX570 kullanıcılarında bu kadar ısınma görmemiştim. 140W güç tüketimi ve 1.25V ile, soğutması iyi olan bir modelde nasıl 75 derece olabilir ki?
Hocam sana nasıl desem ya baya bi test izledim adamlar Undervolt yapmadan ekran kartların derecesi iyi benimki bana biraz fazla geliyor yani asus rma teknik servise yollasam hallederlermi
İnternetteki testlerde hep öyledir zaten. En çok ısınan kart bile 55 derece çalışıyor, garip değil mi? Benim kullandığım RX590 bile 60 derece çalışıyordu testlerde. Ama 1 saat yük altında 75 dereceye çok rahat çıkıyor. Benimkisi 10 dakikada çıkıyordu tabii orası ayrı

Bakın ROG'dan biraz daha kötü bir soğutmaya sahip olan Pulse modeli bile 75 derece. Sizin ekran kartınızın buna kıyasla en azından 70 derecede çalışması gerekiyor. Siz genede kasanızın ismini söyler misiniz?

@ByNigdeli Gönderebilirsin ama kartının çalıştığı dereceler anormal değil, 95 derece tepe noktası. Herhangi bir problem yok yani. İnternette izlediğin videolarda uzay montaj test ediyorlardır herhalde. Aslında kartın soğutması da güçlü, bu tarz sıcaklıklara ulaşmaması gerekiyor.

Kullandığın RX570 ROG STRIX'in özellikleri bunlar. Buradaki özelliklere göre senin kartının oyunlarda 1244 MHz hızında çalışması gerekirken senin kartın 1300 MHz hızında çalışıyor. 120W güç tüketmesi gerekirken 140W tüketiyor. Aslında arada oynayan 16 MHz ve 20W'dan birşey olacağını pek sanmıyorum ama her ihtimali düşünmemiz lazım. @VGAMonitorluAdam kendi kartının sıcaklığını 65'e düşürmüştü bir şekilde umarım o da yardımcı olur size.

OC versiyon kullanıyor sanırım arkadaş, 1300 MHz'de rahatça kullanabilmesi gerekiyor. Fanlar 1800 RPM'de olup sürekli 76 derecede kalıyorsa eğer sizin ısınma sorununuza benzer bir sorun yaşıyor gibi anladım ben. @ByNigdeli GPU'nun sadece Max frekans hızını 1285'e düşürerek tekrar test eder misiniz sıcaklıkları?

Dediğin şekilde yaptım FHD 1080P Benchmarks a bastım 1 dakikada bu ısı dereceye ulaştı

Dosya Ekleri

• furmark3.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 66
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…