ASUS ROG STRIX RX 6750 XT CW düzeltilebilir mi?

JustNobody

Hectopat
Yer
Old West
Daha fazla  
İyi akşamlar, STRIX RX 6750 XT ekran kartına sahibim ve ne yazık ki coil whine sorunu mevcut. Tahmin edebileceğiniz üzere aşırı rahatsız eden bir ses. Ürünü "sıfır" kapalı kutu olarak sarı siteden bir satıcıdan satın aldım.

Ürünü dün denemem ve coil Whine'ı tespit etmemle iade talebi oluşturdum, ancak aklıma bir şey daha geldi ve bunu sizlere danışmak istedim.

Coil whine bildiğiniz üzere tamamen şans işi, gidip mağazadan parayı bassam da (adamdan epey ucuza aldım) bu sorun yine olabilir. Bazı yerlerde PSU değişmenin bu sorunu azaltabileceğini hatta tamamen çözebileceğini okudum.

Siz bana ne önerirsiniz? İade edeyim mi yoksa böylece kullanmayım mı?

Teşekkürler.

Ekleme: Kartı 650W PSU ile test ettim, 750W satın alacağım ve belki sorunu çözebilir.

Oyuna göre FPS sınırlandırmanı tavsiye ederim, işe yarıyor. Kartı son noktasına kadar zorlarım diyorsan çözüm bulamazsın. Aynı kartı ben de kullandım ve ufak bir coil whine vardı, bu kartlar için kronik diyorlar. Ben kullanırken 1080p de cw duymuyordum ve hiç sorun yaşamadım, daha yüksek çözünürlükte 75-90 FPS kilitlediğim için çoğu zaman abartı bir ses olmadı.

Yani iade etme mi diyorsunuz?

1080p de limit koymadan, 1440p de oyunları 75-90 FPS kilitleyip kartı deneyin. Eğer sizi rahatsız etmiyorsa bence iade etmeyin. Şu an fiyatlar çıldırmış durumda aynı fiyata muadil bir kart bulmanız çok zor.

Aynı fiyata bulamam, aradaki farkı da karşılamak sıkıntı olur diyorsanız evet.

Hocam THH'ye başvursanız peki ne olur acaba?
Valla başvursam bir şeyler olur gibi düşünüyorum ama hem uğraşmak istemiyorum hem de değişim olursa şayet yine coil whine olmayacağı kesin değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…