ASUS ROG STRIX RX570 Coil Whine nedeniyle değişim

Jandarma

Centipat
Yer
İstanbul / Yenibosna
Arkadaşlar merhaba.

Kasım ayında aldığım ASUS ROG STRIX RX570 ekran kartında Coil Whine sorunundan dolayı servise gönderdim, servis sorgulamasında belirttiğim gibi “ürününüz için iade süreci başlatılmıştır” ibaresi mevcuttur.
Sanırım değişim yapılacak kartımda. Eğer yeni gelecek olan ekran kartım da gene aynı Coil Whine sorunu yaşarsam aynı sebepten ötürü tekrardan değişim söz konusu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yaşarsan tabi tekrar geri almak zorundalar. Ben AMD tarafında Coil Whine sorunu daha çok oluyor dediğimde bana fanboy diyorlardı, gene bir Coil Whine vakası ve gene AMD.
Coil Whine'ın sebebini araştır önce. AMD veya Nvidia ile alakası yok. AMD daha ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor bu yüzden sorun yaşayan kişi sayısı Nvidia'dan fazla.

Coil Whine'ın sebebini araştır önce. AMD veya Nvidia ile alakası yok. AMD daha ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor bu yüzden sorun yaşayan kişi sayısı Nvidia'dan fazla.
İşte bende onu diyorum zaten. NVIDIA'da olmaz diye bir şey demedim, AMD tarafında daha çok rastlanıyor dedim. Çok tercih edildiği için sorun yaşayan sayısı fazla değil, kartların yarısından fazlası sıkıntılı olduğu için sorun yaşayanlar fazla ne yazık ki. Fanboylar duymasın Coil Whine'ı bile ''Donanımsal hata'' olarak tanımlayabilirler...

İşte bende onu diyorum zaten. NVIDIA'da olmaz diye bir şey demedim, AMD tarafında daha çok rastlanıyor dedim. Çok tercih edildiği için sorun yaşayan sayısı fazla değil, kartların yarısından fazlası sıkıntılı olduğu için sorun yaşayanlar fazla ne yazık ki. Fanboylar duymasın Coil Whine'ı bile ''Donanımsal hata'' olarak tanımlayabilirler...
Coil Whine zaten donanımsal bir sorun. Yazılımsal driverla falan ilgili mi sanıyorsun?

Sen AMD ye baş mı kaldırdın? Lökerler saldırın(!)

Coil Whine zaten donanımsal bir sorun. Yazılımsal driverla falan ilgili mi sanıyorsun?
Yok hani wattman sorunu, ısınma sorunu ve benzeri sorunları itinayla sadece donanımsal sorun olarak nitelendirip RAM'i, Anakartı, PSU'yu yani ekran kartı hariç bütün donanımları günah keçisi yapıyorlarya o bize NVIDIA fanboyu diyen arkadaşlar, oraya dikkat çekmek istedim. Yani ''Ekran kartında Coil Whine yok, RAM'in cızırdıyordur MemTest yap'' bile diyebilirler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı