ASUS ROG STRIX RX580 87 derece görüyor

dearepcik

Hectopat
Undervolt yaparak 67-68 dereceye düşürdüm ama stock halde kullanmak istiyorum, çünkü PSU'ma güvenemiyorum. 8 ay oldu kartı alalı ve şu an iade edemem. Fanları otomatik ayarda kullanıyorum ve hem GPU Tweak II'de hem de Radeon ayarlarında ekran kartı profili Gaming Mod'da. Kasamın soğutması çok kötü, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
imkanın varsa 200-300 seviyelerine soğutması daha iyi bir kasa alıp 3-4 tane de fan takarsan faydası olacaktır. İmkanın yoksa kasanın kapağını açık bırakman gerekir. Ayrıca bu bahsettiğin değer tam yük altında mı? ne oynarken 87 dereceye çıkıyor?

Apex Legends Low ayarlarda ve bazıları ortada iken otomatik fan ayarında bu dereceleri gördüm.

PSU ile ne alakası var? Undervolt yaptığınızda ekran kartının tükettiği güç düşüyor. Dolayısıyla PSU rahatlamış oluyor. Ayrıca sıcaklık değerleri ROG için normal değil. İnternetteki videolarda 60 derece civarlarında dolaşıyor. Kasanın hava akışı iyi olamayabilir veya ekran kartının termal macun değişimine ihtiyacı olabilir.

Peki 87 derecede kullanmaya devam edersem yanar mı veya herhangi bi sıkıntıya yol açar mı?

Undervolt yaptığında ekran kartın daha az güç harcar. Güç kaynağına güvenmiyorsan zaten böyle kullanman daha iyi. Tekrar eskisine döndürdüğünde kart daha fazla güç çekecektir.

Önce kasanın kapağı açık dene. 75'in altına düşmüyorsa kartta sıkıntı vardır. Çünkü ROG Strix modelinin o kadar ısınması normal değil. Asus Türkiye servisini arayıp kargo numarası iste, ürünü araya aracı (Vatan, Hepsiburada, Mediamarkt, v.s) sokmadan direkt kendin gönder. Böylece garanti sürecini büyük ölçüde hızlandırmış olursun.

Evet aynı şeyleri düşündüm. Fakat PSU'da herhangi bir volt düşmesi olursa bir arzadan ötürü bilgisayarımı açamamaktan korkuyorum. Ayrıca işlemcimde dahili bir grafik kartıda bulunmuyor.

Evet aynı şeyleri düşündüm. Fakat PSU'da herhangi bir volt düşmesi olursa bir arzadan ötürü bilgisayarımı açamamaktan korkuyorum. Ayrıca işlemcimde dahili bir grafik kartıda bulunmuyor.
Voltajla ilgili açılmama problemi vs. yaşarsan sistem açılmadan otomatik eski ayarlara dönebiliyor merak etme..

Aynı karttan bende var. High ayarlarda Apex Legends oynuyorum kart 63 dereceyi geçmedi bence kartınızda bir problem var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…