ASUS ROG STRIX Scar 18 undervolt ve overclock

emirhanabalı

Centipat
İyi günler arkadaşlar ASUS ROG STRIX Scar 18 (2024) laptopa sahibim.
Laptopu ilk aldığım gün arkadaşlar sağ olsun timespy test ve Cinebench R23 testlerine bakmışlardı.
Timespy testi internetteki sonuçlardan yüksek çıkmıştı ama Cinebench skoruna bakan bir arkadaş undervolt yapalım demişti ben undervolt ve overclocktan pek anlamıyorum. Cinebench testlerinde benim laptopum 32000 puan alırken benim laptopum 29000 puan alıyor galiba.

Bu undervolttan ya da overclocktan dolayı kaynaklanıyor sıcaklıklarım CPU ve GPU için 75'i geçmiyor. Ne yapmam gerek yapmam gerekiyorsa undervolt ve overclock yapmalı mıyım o testleri tekrar yapıp size atsam olur mu? Yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

laptop içlemcilerde çoğunlukla oc ye kapalı oluyo undervoltta ısınmasını önlemek için ama ısınma sorununuz yok gibi duruyor ama işlemci hx o zaman olabiliritesi var ayrıca testleri yaparken arkada açık bir uygulama da ufak etkilemiş olabilir eğer render falan yapmıyorsanız %9 performans çokta işinize yaramaz

Test yapıp size atsam olur mu hocam ? TimeSpy ve Cinebench i
Yeni keşfettiğim bir mod var Armoury Crate de Manuel Mod diye ben Turbo Modunu kullanıyorum ama merak etmiştim eğer tam performansını kullanmıyorsam diye açıkçası biyerlerini bozarım diye de çekiniyorum

time spy o kadar da önemli değil c23 testini yapmanız yeterli olur da ben amd işlemci kullanıyorum intel konusunda ince detay yapacak kadar bilgim yok

[ATTACH type
Ekran görüntüsü 2024-08-25 231720.png
="full"]2294231[/ATTACH]
Ekran görüntüsü 2024-08-25 231858.png

Sorun değil hocam ben yinede testi yapıp attım

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-25 231704.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-25 231704.png
    786 KB · Görüntüleme: 28

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular