ASUS ROG STRIX Scar SSD upgrade

NightUmut

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde ROG STRIX Scar 16 var buna SSD upgrade yapmak istiyorum.
Samsung 990 Pro almayi dusunuyorum onerilere acigim.
RAID hakkinda bilgim yok. Bilgisayardaki standart SSD modeli HFS001TEJ9x101n olarak geciyor.
RAID yapmak icin uyumsuzluk olma gibi bir durumu var mı?

Arkadaşlar elimde ROG STRIX Scar 16 var buna SSD upgrade yapmak istiyorum.
Samsung 990 Pro almayi dusunuyorum onerilere acigim.
RAID hakkinda bilgim yok. Bilgisayardaki standart SSD modeli HFS001TEJ9x101n olarak geciyor.
RAID yapmak icin uyumsuzluk olma gibi bir durumu var mı?
RAID'de aynı SSD'den 2 tane olması önerilir. Diğer senaryolarda sıkıntılar, uyumsuzluklar veya performans kayıpları olabiliyor.

SK Hynix R 7000/W 6500 fakat yükse samsung gibi ciddi performanslar sunamaz diye düşünüyorum.

990 Pro ile RAID yaptığın zaman ise düşük olan yani SK Hynix'e göre baz alınır ve performans kaybı yaşarsın.

Hocam o zaman RAID yapmadan kullansakda diskin birine Win birine Linux kursak bir sakincasi olmaz değil mi birbirine.

RAID 0'da veriler 2 diske paylaştırılır. Birinin bozulması durumunda verilerde kayıplar yaşanır. Bunda performans yüksek olur.
RAID 1'de aynı veri 2 diske de yazılır. Bu da veri garantisi içindir. Bunda da performans düşüktür.
İllaki bir SSD alacağım dersen de Kingston KC3000 öneririm.Fiyat/Performans

@NightUmut Yok sıkıntı olmaz. Linux SSD'de biraz uyuzluk çıkarabiliyor. Fakat sıkıntı yaşamazsın. Ben gündelik kullanımlarda (Veri Depolama, Workstation, Veri İşleme vs. dışında) RAID'i ben biraz uçuk buluyorum. Bahsettiğimiz SSD'ler 7,500mb/s yazıyor okuyor. Daha hızlandırsan ne, oyun dosyalarını korumak için uğraşsan ne gibi geliyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı