ASUS ROG STRIX Scope II RX vs ASUS ROG STRIX Scope Deluxe

Hocam aldınız mı? Ben nx aldım. Çok farklı bir switch. Çok sessiz, basma hissiyatı farklı, basıp basmadığıma bile emin olamıyorum o Click hissiyatı yok. Yazı yazma konusunda yazdıkça yazasın geliyor ama oyulrda bu basma hissiyatı hoş olmaz gibi içime sinmedi. İade edip RX veya başka bir klavye almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Hocam aldınız mı? Ben nx aldım. Çok farklı bir switch. Çok sessiz, basma hissiyatı farklı, basıp basmadığıma bile emin olamıyorum o Click hissiyatı yok. Yazı yazma konusunda yazdıkça yazasın geliyor ama oyulrda bu basma hissiyatı hoş olmaz gibi içime sinmedi. İade edip RX veya başka bir klavye almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bence gereksiz. Rx olanı alırsan dokunduğun an basar ve bu sefer gerçekten basmadım zannedersin. Ben çok memnunum NX snow switchten. Tokluğu vs. Mükemmel.

Hocam 1-2 ay olmuştur kullanıyorum. Red switche göre biraz sesli. İlk aldığımda basma hissiyatı çok farklıydı. Tuşa tamamen basmadan algılıyor. Bazı kişilere göre bu büyük bir sorun aslında ben sorun etmedim hocam. Alıştım iki ayda. Red switche göre biraz sesli olması benim için iyi olmuştu. Red ve blue arasında kalmıştım. Ayrıca çok da sessiz sevmiyorum. Onun dışında güzel klavye memnun kaldım. Yani hocam sese önem veriyorsanız size pek uygun değil diyebilirim.

Şu videoya bakıp NX ve RX arasındaki farka bakabilirsiniz hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 1-2 ay olmuştur kullanıyorum. Red switche göre biraz sesli. İlk aldığımda basma hissiyatı çok farklıydı. Tuşa tamamen basmadan algılıyor. Bazı kişilere göre bu büyük bir sorun aslında ben sorun etmedim hocam. Alıştım iki ayda. Red switche göre biraz sesli olması benim için iyi olmuştu. Red ve blue arasında kalmıştım. Ayrıca çok da sessiz sevmiyorum. Onun dışında güzel klavye memnun kaldım. Yani hocam sese önem veriyorsanız size pek uygun değil diyebilirim.

Şu videoya bakıp nx ve RX arasındaki farka bakabilirsiniz hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz blue mu kullanıyorsunuz nx mi yanlış anladım sanırım. Ses benim için ayırt edici değil. Benim için önemli olan basma hissiyatı, yağlama gibi bakıma ihtiyaç duymaması, oyunlarda beni ikilemde bırakmaması ve performanslı olması.

Siz blue mu kullanıyorsunuz nx mi yanlış anladım sanırım. Ses benim için ayırt edici değil. Benim için önemli olan basma hissiyatı, yağlama gibi bakıma ihtiyaç duymaması, oyunlarda beni ikilemde bırakmaması ve performanslı olması.

ROG STRIX Scope II RX red switch kullanıyorum. Basma hissiyatı için hocamın da dediği gibi tuşa bastığını hissetmeden algılayabiliyor. Bastığını hissetmiyorsun. Eğer bu senin için sorunsa RX sana önerebileceğim bir switch değil. Eğer 1-2 ayda alışırım derseniz benim gibi buyurun alın hocam. Ama keşke kampanya zamanında düşünseydiniz. 1033 TL indirim vardı. Oyunlarda performansı güzel CS2, Minecraft tarzı FPS oyunları oynuyorum gayet memnunum hocam.

ROG STRIX Scope II RX red switch kullanıyorum. Basma hissiyatı için hocamın da dediği gibi tuşa bastığını hissetmeden algılayabiliyor. Bastığını hissetmiyorsun. Eğer bu senin için sorunsa RX sana önerebileceğim bir switch değil. Eğer 1-2 ayda alışırım derseniz benim gibi buyurun alın hocam. Ama keşke kampanya zamanında düşünseydiniz. 1033 TL indirim vardı. Oyunlarda performansı güzel CS2, Minecraft tarzı FPS oyunları oynuyorum gayet memnunum hocam.

Gaming gen ve Vatan'ın yamuğu sonucu geri ödemeden yararlanamadım. Kimse bu fiyat bandında başka ürün önermediği için alamadım. Bildiğiniz varsa siz önerin iade edebilirim. Yoksa NX switche alışmaya çalışacağım.

Gaming gen ve Vatan'ın yamuğu sonucu geri ödemeden yararlanamadım. Kimse bu fiyat bandında başka ürün önermediği için alamadım. Bildiğiniz varsa siz önerin iade edebilirim. Yoksa nx switche alışmaya çalışacağım.

Hocam şimdi baktım da RX alırsanız hoşunuza gidebilir. FPS oyunlarında daha çok tercih ediliyor, öneriliyor. Nx daha çok yazı yazmak için öneriliyor. Ben bunu dikkate alarak RX aldım ve gayet memnunum. Oyun oynarken basma hissiyatı konusunda lineer olduğu için çok rahat. Bastıkça basasınız geliyor. Nx gibi yumuşak değil ama çok da sert de değil. Tuşa basmak için ekstra direnç hissetmezsiniz. Aldığınız NX'e alışmaya çalışmayın hocam belli ki rahatsız olmuşsunuz oyunlara odaklanamazsınız. Ben RX öneriyorum. İkisi de oyuncu klavyesi olsa da RX oyun oynamaya daha yakın. Kusura bakmayın hocam mesajlarınızda fazla detaya girmemişsiniz pek yorum yapamadım. Nx'in Red mi blue mu hangisini aldığınızı veya basma hissiyatı dışında nelerin sizi rahatsız edip etmediğini belirtseydiniz keşke.

Hocam şimdi baktım da RX alırsanız hoşunuza gidebilir. FPS oyunlarında daha çok tercih ediliyor, öneriliyor. Nx daha çok yazı yazmak için öneriliyor. Ben bunu dikkate alarak RX aldım ve gayet memnunum. Oyun oynarken basma hissiyatı konusunda lineer olduğu için çok rahat. Bastıkça basasınız geliyor. Nx gibi yumuşak değil ama çok da sert de değil. Tuşa basmak için ekstra direnç hissetmezsiniz. Aldığınız Nx'e alışmaya çalışmayın hocam belli ki rahatsız olmuşsunuz oyunlara odaklanamazsınız. Ben RX öneriyorum. İkisi de oyuncu klavyesi olsa da RX oyun oynamaya daha yakın. Kusura bakmayın hocam mesajlarınızda fazla detaya girmemişsiniz pek yorum yapamadım. Nx'in Redmi blue mu hangisini aldığınızı veya basma hissiyatı dışında nelerin sizi rahatsız edip etmediğini belirtseydiniz keşke.

Nx snow switch var şu an elimde. Basma ve yazma hissiyatı olarak güzel sürekli yazı yazma isteği geliyor. Ama o Click hissiyatı yok, yumuşak ve hissiyatı biraz farklı. ASUS'un bu switchleri farklı olduğu için hiç deneme fırsatım olmadı. Yani bu farklılık hissi normal mi, alışılır mı, bu fiyata(3.500 TL) değer mi, iade edip başka klavye mi alsam gibi sorular sürekli aklımda. Forumlara da baktım bu fiyat bandında hiç Türkçe tam boy klavye önerilmedi. Ne yapacağımı şaşırdım.

Nx snow switch var şu an elimde. Basma ve yazma hissiyatı olarak güzel sürekli yazı yazma isteği geliyor. Ama o Click hissiyatı yok, yumuşak ve hissiyatı biraz farklı. ASUS'un bu switchleri farklı olduğu için hiç deneme fırsatım olmadı. Yani bu farklılık hissi normal mi, alışılır mı, bu fiyata(3.500 TL) değer mi, iade edip başka klavye mi alsam gibi sorular sürekli aklımda. Forumlara da baktım bu fiyat bandında hiç Türkçe tam boy klavye önerilmedi. Ne yapacağımı şaşırdım.
Ben satın alırken üç sebepten dolayı RX tercih ettim:
  • Esasında hall effect klavyeler geleceğin teknolojisi ve actuation point ve tepki süresi olarak onlara en yakın bütçeme uygun klavye RX switch idi. (1.5mm actuation ve optik)
  • NX Switch olan model suya dirençli değilken bu model suya dirençli.
  • Tuş yapısı, bu sayede RGB olayı RX switchde mükemmel ve ayrıca tuşlar hiç sallanmıyor.
Şuana kadar tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı, eskiden CS oynarken counter-strafe yapmak benim için çok zordu, artık inanılmaz derecede kolay. Yazı yazarken yaptığım yazım hataları da ciddi oranda azaldı.

Diğer taraftan sizin sorununuzu çözmez, tuşlardan geri bildirim alma olayının olmaması NX Snow ve RX Red için ortak olmalı çünkü ikisi de lineer switch. Oyun için RX klavyeye masraf olmadan geçebiliyorsanız geçilir niye geçilmesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı