Asus ROG Strix X870E-E vs MSI MPG X870E Carbon WiFi vs MSI MPG X870E Edge TI WiFi

Khadrius

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2021
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
XPG 6000mhz cl30 32 gb
İşlemci
9800x3d
Selamlar arkadaşlar, bu 3 anakart arasında kaldım. Bazıları Asus tarafını, bazıları MSI tarafını savunmuş. Bilgisayarımdaki çoğu parça MSI, o yüzden MSI tercih etmeyi düşünüyorum ama stuttering ve micro stuttering olaylarını çok yaşıyorum. Şu anda MSI B650 Gaming Plus Wifi kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Asus bir tık daha iyi, USB çıkışları 40Gbps ve 20 Gbps olarak daha hızlı, PCie 5.0 desteği daha iyi, Güç olarak da 18+2+2 güç fazı var 110A, MSI Carbon 18+2+1, Edge 14+2+1.

Fiyatları aynı ise Asus tercih etmeni tavsiye ederim. B650 serisinden çok memnunum. X870 daha da şükela olacaktır.
 
Bence Asus bir tık daha iyi, USB çıkışları 40Gbps ve 20 Gbps olarak daha hızlı, PCie 5.0 desteği daha iyi, Güç olarak da 18+2+2 güç fazı var 110A, MSI Carbon 18+2+1, Edge 14+2+1.

Fiyatları aynı ise Asus tercih etmeni tavsiye ederim. B650 serisinden çok memnunum. X870 daha da şükela olacaktır.

MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi: 22K​

MSI MAG X870e Edge Ti: 17k​

ASUS ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi: 22K (20kya da var ama satıcısı kötü)​

 
Son düzenleme:
MSI'in X870e serisini kullandın mı veya ASUS'un hocam?

@MelihÖzer hocam sistem konusunda insanlar sana sorular sormuş genelde sence hangisi?
Hocam selamlar, geç cevap için kusura bakmayın bildirimlerde boğuldum açıkçası. İki anakartta üst segment anakart. Aralarında çok bir fark yok. Zaten iki anakartında sağladığı çoğu özelliği kullanmayacaksınız bile. Ben şahsen MSI biosunu ve tasarımlarını beğeniyorum. Aralarında ki farklara gelince;

X870E-E de fazladan 1 faz var ve 5 adet m2 yuvası var. MSI'da 4 adet. Sıcaklık değerlerinde MSI 2-3 derece daha serindi. Çok minimal farklar. En belirgin fark 1 adet fazla m2 yuvası. Fakat 5 tane m2 ssd takar mısınız bilmiyorum :). Hangisi gözünüze hitap ediyorsa, hangisi ucuzsa onu alın.
 
MSI'ın Edge'sinden uzak dur hocam, ben AM4 için (X570) MSI Edge kullandım, 2 yılı biraz geçtikten sonra yandı kart. Sonra (X570) MSI Tomahawk aldım, onu çok daha uzun süredir kullanıyorum. AM5 için ise ASUS'u tercih ettim. Ben yerinde olsam Asus Rog Strix x870E-E olanı alırdım.

EKLEME: Tomahawk (X570) formattan hemen sonra bile 2 günde 3 günde bir mavi ekran hatası veriyor. Bu nedenle Asus dedim.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı