ASUS ROG STRIX XG259QNG monitör alınır mı?

2K 240Hz bir monitörden 1080P'ye düşmek çok mantıklı değil gibi hocam. Monitorunuz tazeleme hızı gayet yeterli.
380Hz çok hoşuma geldi hocam fakat bilemedim valla çok kararsız kaldığım için sizlere danışmak istedim :D 2K 240Hz Samsung monitörüm var aşırı memnunum da işte online oyunlar oynadığım için genellikle tazeleme hızı daha fazla olsun istiyorum da fakat 240hz olsa 380hz oynayan insanla bir olabilir miyiz ?
 
140FPS az mı hocam ? Yani görüşünü sorgulamak için sormuyorum tabi herkesin kendine göre bakış açışı var.
Bu egri grafiginde FPS artisinin kullanici deneyimine etkisini inceliyorsunuz.
Gordugunuz uzere 144 FPS'in ardindan kullanici deneyimindeki fark giderek azalir ve maliyet de ters orantili bir sekilde artar.

Arastirmaya gore normal statude ki bir oyuncu icin 144 FPS iyi ve yeterli bir secenektir.
Ki sizin durumunda goruntu kalitesini dusurdugumuzu dahil etmiyoruz bile bu grafikte.

Sonuc olarak. Goruntu kalitesinden dusmek ve genel deneyimi neredeyse hic etkilemeyecek bir sey icin degisim yapmak pek anlamli olmayacaktir.
Screenshot 2025-05-14 at 16.49.15.png
 
380Hz çok hoşuma geldi hocam fakat bilemedim vallahi çok kararsız kaldığım için sizlere danışmak istedim :D 2K 240Hz Samsung monitörüm var aşırı memnunum da işte Online oyunlar oynadığım için genellikle tazeleme hızı daha fazla olsun istiyorum da fakat 240Hz olsa 380Hz oynayan insanla bir olabilir miyiz?

Olursunuz hocam niye olmayasınız. Teknik özellikler bir yere kadar etkili. 60Hz monitörde BİM'den aldığı ekipmanlarla şov yapan arkadaşlarım var rekabetçi oyunlarda. Ona rağmen ben her türlü imkana rağmen onlardan kötüyüm. 😀
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı