ASUS ROG Strix XG27ACS vs Dell Alienware AW2724DM

huaweip40lite

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop:
Asus Fx503v
Telefon:
JNY-LX1
Son düzenleme:

Bu ikisi arasında kaldım. Siz hangisini tercih ederdiniz?
İkisi de değil.

Bu ikisi arasında kaldım. Siz hangisini tercih ederdiniz?
Asus xg27acs kullanıyorum oldukça güzel bir monitör ghosting yok alınabilir bir monitör.

Asus xg27acs kullanıyorum oldukça güzel bir monitör ghosting yok alınabilir bir monitör.
Aynı fikirdeyim. Almadan önce gördüğüme göre renkler konusunda daha iyi monitörler var deniliyordu ama bunu 2 3 aydır kullanıyorum göze batacak pek birşey yok. Bir dezavantajı varsa da çok hissettirmiyor yani. Işık sızması mı diyorlar ne bilmiyorum ama sadece siyahlar biraz parlak gözüküyor buda IPS panelin temel sıkıntısı zaten monitörün kendi oyun ayarları var onu yapınca baya azalıyor çok hissetmiyorsunuz. Onun dışında genel olarak kaliteli bir monitör standı baya sağlam telefon koyma ve kablo düzeni için yeri var ayarlanabiliyor kendi renk modları vb çok ayarı var. Kötü değil yani ama fiyat performans mıdır bilemem bu paraya daha iyisi vardır belki ama çok fark hissetmezsiniz.

Aynı fikirdeyim. Almadan önce gördüğüme göre renkler konusunda daha iyi monitörler var deniliyordu ama bunu 2 3 aydır kullanıyorum göze batacak pek birşey yok. Bir dezavantajı varsa da çok hissettirmiyor yani. Işık sızması mı diyorlar ne bilmiyorum ama sadece siyahlar biraz parlak gözüküyor buda IPS panelin temel sıkıntısı zaten monitörün kendi oyun ayarları var onu yapınca baya azalıyor çok hissetmiyorsunuz. Onun dışında genel olarak kaliteli bir monitör standı baya sağlam telefon koyma ve kablo düzeni için yeri var ayarlanabiliyor kendi renk modları vb çok ayarı var. Kötü değil yani ama fiyat performans mıdır bilemem bu paraya daha iyisi vardır belki ama çok fark hissetmezsiniz.
Bende aynı şekilde katlıyorum illaki daha iyileri vardır fakat renkleri mazeme kalitesi standı özellikle çok kaliteli dediğin ışık sızması bendede var fakat zaten ıps panellerin genelinde bunlar var monitörün arayüzü gayet hoş çoğu kişi g65b öneriyor fakat bir forumda okuduğuma göre renkler iç içe geçiyor demişti bir kullanıcı.

Bende aynı şekilde katlıyorum illaki daha iyileri vardır fakat renkleri mazeme kalitesi standı özellikle çok kaliteli dediğin ışık sızması bendede var fakat zaten ıps panellerin genelinde bunlar var monitörün arayüzü gayet hoş çoğu kişi g65b öneriyor fakat bir forumda okuduğuma göre renkler iç içe geçiyor demişti bir kullanıcı.
Şahsen gidip de VA panel almam bu saatten sonra. IPS'e boşa geçilmedi sonuçta daha iyi olsaydı VA üretilirdi çoğunlukla. VA siyahları daha iyi gösteriyordur muhtemelen de canlı renk konusunda genelde IPS daha iyi gibi duruyor.

Şahsen gidip de VA panel almam bu saatten sonra. IPS'e boşa geçilmedi sonuçta daha iyi olsaydı VA üretilirdi çoğunlukla. VA siyahları daha iyi gösteriyordur muhtemelen de canlı renk konusunda genelde IPS daha iyi gibi duruyor.
valla hocam oyun oynarken siyah yerlere geçince hiç gözüme çarpmadı düz siyah diyebilirim tek siyah ekran açınca ışık sızmaları fark edliyor.

Aynı fikirdeyim. Almadan önce gördüğüme göre renkler konusunda daha iyi monitörler var deniliyordu ama bunu 2 3 aydır kullanıyorum göze batacak pek bir şey yok. Bir dezavantajı varsa da çok hissettirmiyor yani. Işık sızması mı diyorlar ne bilmiyorum ama sadece siyahlar biraz parlak gözüküyor bu da IPS panelin temel sıkıntısı zaten monitörün kendi oyun ayarları var onu yapınca bayağı azalıyor çok hissetmiyorsunuz. Onun dışında genel olarak kaliteli bir monitör standı bayağı sağlam telefon koyma ve kablo düzeni için yeri var ayarlanabiliyor kendi renk modları vb çok ayarı var. Kötü değil yani ama fiyat performans mıdır bilemem bu paraya daha iyisi vardır belki ama çok fark hissetmezsiniz.

Bende aynı şekilde katlıyorum illaki daha iyileri vardır fakat renkleri malzeme kalitesi standı özellikle çok kaliteli dediğin ışık sızması bende de var fakat zaten IPS panellerin genelinde bunlar var monitörün arayüzü gayet hoş çoğu kişi G65B öneriyor fakat bir forumda okuduğuma göre renkler iç içe geçiyor demişti bir kullanıcı.

Malzeme kalitesi, yazılım ve işçilik gibi detayları saymazsak ASUS'a 10-11k bayılmaya gerek yok. ASUS'ta kullanılan panel ile Sonic T80 aynı. Bu panelde kullanılan arka aydınlatmada panele tümleşik. Yani aynı sonuçları verecektir. 6.5k bandında satılıyor Sonic T80, 10k bandında ASUS'u tavsiye etmiyordum çünkü kontrastı muadillerinden çok daha zayıftı. Bu ASUS'un ucuz versiyonu. Her ne kadar Gamepower önermediğim bir marka olsa da bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir.

Malzeme kalitesi, yazılım ve işçilik gibi detayları saymazsak ASUS'a 10-11k bayılmaya gerek yok. ASUS'ta kullanılan panel ile Sonic T80 aynı. Bu panelde kullanılan arka aydınlatmada panele tümleşik. Yani aynı sonuçları verecektir. 6.5k bandında satılıyor Sonic T80, 10k bandında ASUS'u tavsiye etmiyordum çünkü kontrastı muadillerinden çok daha zayıftı. Bu ASUS'un ucuz versiyonu. Her ne kadar Gamepower önermediğim bir marka olsa da bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir.
Doğrudur zaten kendim de söylüyorum muhtemelen bu bütçede daha iyileri vardır. Ama şu da vardır ki Asus ile T80 aynı malzeme kalitesinde değildir muhtemelen. ROG ürünler çoğu zaman daha üst kalite malzemelerden üretiliyor. Bu durum ürünün ömrüne etki eder mi bilmiyorum sadece tahmin. Kontrast olayı bence sadece kağıt üstünde öyle kendim kullandım bir süre göze batacak bir durum yok açıkçası görsellik gayet iyi. Kıyaslama yapmadığım için yüzde yüz doğru diyemem ama bence aradaki farkı ayırt etmek çok zordur. Gidip de Gamepower da almazdım muhtemelen muadil Dell veya Msi bakardım gibi. Konu sahibinin tercihi orası artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı