bluerr
Hectopat
- Makaleler
- 10
Daha fazla
Doğrudur zaten kendim de söylüyorum muhtemelen bu bütçede daha iyileri vardır. Ama şu da vardır ki ASUS ile T80 aynı malzeme kalitesinde değildir muhtemelen. ROG ürünler çoğu zaman daha üst kalite malzemelerden üretiliyor. Bu durum ürünün ömrüne etki eder mi bilmiyorum sadece tahmin. Kontrast olayı bence sadece kağıt üstünde öyle kendim kullandım bir süre göze batacak bir durum yok açıkçası görsellik gayet iyi. Kıyaslama yapmadığım için yüzde yüz doğru diyemem ama bence aradaki farkı ayırt etmek çok zordur. Gidip de Gamepower da almazdım muhtemelen muadil Dell veya MSI bakardım gibi. Konu sahibinin tercihi orası artık.
Monitörün tasarımı biraz ömür açısından katkı sunabilir, doğrudur. Aynı malzeme kalitesinde elbette olmaz ROG'un ergonomisi ve malzeme kalitesi daha iyi. Yalnız monitörde önemli olan en azından %90'lık dikkat ettiğimiz kısım panel ve arka aydınlatmanın kalitesi. Eğer bu ikisiyle alakalı kalite bilgisi varsa minimal değişiklikler haricinde fark olmaz. ASUS ekstradan özellik koyabilir, mesela KVM, hoparlör, pivot, yükseklik ayarı vs bunlar da güzel şeyler. Eğer ASUS'ta spesifik bir ihtiyaç yoksa Gamepower alınabilir. Sonuçta her markanın iyi kötü ürünü var. Panelle alakalı bilgim olmasa hiç bulaşma diyeceğim bir marka. MSI'ın da Gamepower'dan daha pahalıya sattığı 2K monitörü var bu bütçelerde, berbat bir kalitesi var. Geniş renk gamutu bile sunmuyor. Şimdi bile bile geniş renk gamutu bile sunmayan MSI mi alırsın yoksa Gamepower mı?
Rehber: MSI MAG275QF 2K 180Hz IPS monitör alınır mı?
Panel bilgisi CSOT markasına ait SG2701G03-3 panelini kullanıyor, dahili 8 cof mevcut bu panelde. A-si TFT panel yapısına sahip. Uzun ömürlülük açısından 8 cof olması güzel. Panel kendinden 180Hz. 8 bit + FRC ile 10 bit oluyor...
Bahsettiğim model bu, hem daha pahalı hem de berbat. Dell ile alakalı da panel revizesi şikayetleri var. Yeni panel 250nit ve 850:1 kontrast çıkıyormuş. ASUS ise 390nit ve 900:1 civarı kontrast oranına sahip. Dell'in renk gamutu ASUS'tan daha kötü. E Gamepower aynı değerleri sunacak? Bile bile gidip Dell mi alırsın?
Şahsen benim böyle bir durumda marka umurumda olmaz, kalitesiyle alakalı bilgi var çünkü. Ben gamepower önermesem bile elde başka seçenek yoksa ve kalitesi de belliyse alırım yani.