Çözüldü ASUS ROG STRIX Z690-A D4 BIOS'u Nasıl Güncellenmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

claswan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
13700KF - Z690-A Rog Strix - TuF RTX 3080 Ti - 32 GB Ram - Kingston KC3000 2TB SSD - NZXT X73 - Phanteks P600S Matte White - EVGA GQ 750W -
Meslek
Aircraft Maintenance Technician
RAM
Patrior Viper Elite II 3600 MHz CL18
İşlemci
Intel i713700KF
Bu anakartı almayı düşünüyorum. 13700KF var şu an. BIOS flashback ile güncelleme nasıl yapılıyor biliyorum. Anakart kutudan çıktığı gibi son BIOS sürümünü flashlamak mı gerekiyor yoksa sırayla hepsini mi yapmalıyız?

Çözüm
Sıra sıra yapmana gerek yok, direkt yüklemek istediğin sürümü yüklemen yeterli.

Lazım olanlar;
  • BIOS USB'si hazırlayabileceğin bir bilgisayar.
  • USB bellek.
  • Rufus.
Sırasıyla yapılacaklar;
  • Rufus'u indirip USB belleği FAT32 şeklinde biçimlendir.
  • Anakartının sitesine girip kurmak istediğin BIOS'u indir.
  • İndirdiğin BIOS dosyasının içerisinde 2 adet dosya olacak. "BIOSRenamer.exe" isimli dosyaya tıkla ve bekle. Diğer dosyanın isminin değiştiğini göreceksin.
  • Daha sonra ismi değişmiş olan diğer dosyayı, biçimlendirdiğin USB belleğin içerisine at.
  • BIOS Flashback işlemi yapacağın bilgisayarın kapalı olduğundan emin ol.
  • BIOS Flashback için işaretli olan USB portuna USB belleğini tak.
  • USB belleğini taktıktan sonra BIOS Flashback tuşuna 3 saniye basılı tut.
İşlem tamam.
Sıra sıra yapmana gerek yok, direkt yüklemek istediğin sürümü yüklemen yeterli.

Lazım olanlar;
  • BIOS USB'si hazırlayabileceğin bir bilgisayar.
  • USB bellek.
  • Rufus.
Sırasıyla yapılacaklar;
  • Rufus'u indirip USB belleği FAT32 şeklinde biçimlendir.
  • Anakartının sitesine girip kurmak istediğin BIOS'u indir.
  • İndirdiğin BIOS dosyasının içerisinde 2 adet dosya olacak. "BIOSRenamer.exe" isimli dosyaya tıkla ve bekle. Diğer dosyanın isminin değiştiğini göreceksin.
  • Daha sonra ismi değişmiş olan diğer dosyayı, biçimlendirdiğin USB belleğin içerisine at.
  • BIOS Flashback işlemi yapacağın bilgisayarın kapalı olduğundan emin ol.
  • BIOS Flashback için işaretli olan USB portuna USB belleğini tak.
  • USB belleğini taktıktan sonra BIOS Flashback tuşuna 3 saniye basılı tut.
İşlem tamam.

Çözüm

Sonradan görenlere bilgi mahiyetinde olsun;
Yaptım bu şekilde oldu. Sadece 24 Pin anakart güç, 8+8 pin CPU güç kablolarını taktım.
BIOS güncellemesi sonrası sistem açılınca 2 adet Intel'me Update yapılması çok önemli tabii Raptor Lake işlemciye sahipseniz özellikle. Bunların ikisi de Windows arayüzünde kuruluyor, birisi sisteme yüklenen bir uygulama diğeri ise BIOS'taki Intel ME sürümünü güncelliyor.
Anladığım kadarıyla İşlemci ile Windows 11 arası haberleşmeyi daha iyi hale getiriyor bunlar.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…