ASUS ROG STRIXG512 RAM önerisi

ars1235

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar.

Dün bu cihazı aldım içerisinde 8 GB RAM var fakat 16 GB RAM takviyesi yapıp 24 GB'a çıkarmak istiyorum. Bu cihaz için 3200 MHz RAM önerebilir misiniz?
Bilgisayarda 2 tane yuva var diye biliyorum. O yüzden 24GB yapamassınız.

24 GB RAM'e gerek yok. Bir 8 daha takıp Dual Channel yapmanız daha faydalı olacaktır. Öneri için CPU-Z programından SPD ve Memory kısmını paylaşın.

Render vs. işleri için 16 GB yeterli olmuyor. Daha önceden de Legion Y540 kullanıyordum o cihazda da 16+8 şeklinde kullanıyordum yine aynı şekilde 16 GB takviye yapmak istiyorum.
Bilgisayarda 2 tane yuva var diye biliyorum. O yüzden 24 GB yapamazsınız.

4 Adet RAM slotu var.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    30,2 KB · Görüntüleme: 64
  • 2.png
    2.png
    39,5 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran görüntüsü 2020-11-07 173844.png
    Ekran görüntüsü 2020-11-07 173844.png
    30,4 KB · Görüntüleme: 70
RAM'iniz şu an CL22 olarak çalışıyor. 3200MHz CL22 bir RAM alabilirsiniz ama tavsiyem laptop'u açıp RAM'in marka modelini internete yazarak aynısının 16 GB modelini almanız. Uyumluluk sıkıntılarını sıfıra indirmiş olursunuz.

RAM'iniz şu an CL22 olarak çalışıyor. 3200MHz CL22 bir RAM alabilirsiniz ama tavsiyem Laptop'u açıp RAM'in marka modelini internete yazarak aynısının 16 GB modelini almanız. Uyumluluk sıkıntılarını sıfıra indirmiş olursunuz.

Açmadan ögrenme şansım yok mu çok anlamıyorum da o işlerden.

Hangi ram cihazım için uygundur ? Ayrıca ram de markanın çok önemi var mı ? cihazımın içerisinde Samsung ram var aynısından bulamadım internette kingston alırsam çok farkeder mi ? samsung ram i yalnızca servis takıyor 8 gb için fiyatıda 510₺+108₺ servis ücreti aynı fiyata 16 gb kingston ram de alınabiliniyor hangisi mantıklı ?

Hangi ram cihazım için uygundur ? Ayrıca ram de markanın çok önemi var mı ? cihazımın içerisinde Samsung ram var aynısından bulamadım internette kingston alırsam çok farkeder mi ? samsung ram i yalnızca servis takıyor 8 gb için fiyatıda 510₺+108₺ servis ücreti aynı fiyata 16 gb kingston ram de alınabiliniyor hangisi mantıklı ?
Sonuncusunun CL değerinin kaç olduğunu göremedim. Sorunuza gelecek olursak; uyumlu da olabilir uyumsuz da olabilir. Uyumluluk sıkıntılarını sıfır'a indirmek için aynı marka model almanız gerekiyor. Eğer bu RAM'lerden birini aldıktan sonra iade etme şansınız var ise deneyebilirsiniz.

Merhabalar.

Dün bu cihazı aldım içerisinde 8 GB RAM var fakat 16 GB RAM takviyesi yapıp 24 GB'a çıkarmak istiyorum. Bu cihaz için 3200 MHz RAM önerebilir misiniz?
Hocam bende de aynı cihazın buz mavisi modeli var, senin cihazında touchpadden numlock ile numaralar açılıyor mu? Sanal tuş takımı yani

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı