Hocam satıcı Hepsiburada, Trendyol, MediaMarkt, Vatan Bilgisayar veya Amazon olan her sanal pazardan ürün alınır. Mesafeli satış sözleşmesi gereği iade almak zorundalar.
Örneğin gitik İtopya'dan AOC monitör aldık 3 ölü pixel çıktı. Elden aldığımız için iadesi yok dendi ama elden aldık, incelemedik ki dedik. Mırın kırın ettiler sonra değiştiler. 5 paket açtılar son pakette artık bunda da ölü pixel çıkarsa ya alın ya paranızı verelim başka açmayız dediler Allah'tan sonuncuda çıkmadı. Ancak her firma bunu yapmaz. Vatan Bilgisayar yapıyor. Ölü pixelsiz çıkana kadar yeni kutu açıyor.
Gaming.gen.tr bizim evin burada. Gittim sordum, ölü pixel çıkarsa ne olacak diye. ASUS falan alacaksan ve ölü pixel durumu çok kötüyse müşteriyi mağdur etmeyiz hemen değişiriz demişlerdi. Ancak 1-2 tane ve ekranın ortasında değilse garantiye başvuracaksın dediler. Garanti de değişmez muhtemelen.
Ben Vizyon Bilgisayar'dan aldım. Neden aldım, nasıl cesaret ettim bilmiyorum. Firmanın güvenilirliği konusunda %100 eminim ancak ölü pixele bir şey yapmazdı, garantiye yolla derdi.
Ben burada firmalara değil ASUS'un ROG serisine güvendim biraz. Sorun çıkmıyor genelde, çıkmadı da. DH forumda yeni nesil OLED monitörler gibi ada sahip konu var, orada çok tartıştık. ASUS PG32UCDM alan hiç kimsede ölü pixel çıkmadı. Genelde MSI, Aorus'ta falan çıkıyor.