Merhabalar efendim. Şu an elimdeki sistem bu Ryzen 5 3600 Gigabyte auros 360 sıvı soğutmam var. Anakartım X570-E GAMING anakart 32 GB 3800 MHz RAM var.
Soğutmam çok iyi bu sistemi 4.4 4.3 yapabilir miyim? Yapan arkadas varsa video vs atabilir mi? Teşekkürler.
Yapabilirsin. İster varsayılan voltaj değerinde ister Undervolt yaptıktan sonra yap. Ben 4 borulu hava soğutma ile 4.2 GHz'de kullanıyorum, tam yükte 1 saat stres testinde 75 derece gördüm. Anakartım MSI B450 M.2 Max.
Ancak düşük voltaj ile çok daha serin çalışmasını ve yüksek frekanslarda daha uzun süre kalarak toplam performansı artırabilen yeni bir uygulama yayınlandı 1usmus kullanıcısı tarafından. İnternette bu kullanıcının namı kendisinden önce gelir.
Ben denedim ve yaklaşık %6'lık bir performans artışı oldu ancak bu sizde daha fazla, daha az veya mavi ekran gibi tipik OC sorunlarına yol açabilir.
Uygulamanın adı CTR 1.0, şuan beta 3 versiyonunda. Uygulama hakkında teknik detayların bolca olduğu ve uygulamanın nasıl kurulacağı örneklerle şu bağlantıda anlatılıyor ancak gözünüz korkmasın start düğmesine basılınca 20 dakika kadar test yapıp CPU'yu otomatik OC ediyor.
Yaklaşık 1 ay önce henüz kimseye açılmamışken Linus Tech Tips'e yayınlanması için gönderildi, ilgili videoyu seyrederek daha hızlı ve pratik olarak bilgi alabilirsiniz.
Bu kadar uzun anlatmamın sebebi, Ryzen 3600'ün aşırı kötü OC yeteneği. Kesinlikle OC kabul etmiyor, klasik olarak yapabilenlerde baya şanslı. Bu yöntem ise daha akıllı ya da yeni nesil ya da Ryzenish bir OC.
Not: Denemek sizin inisiyatifinizdedir, oluşacak her türlü sorundan yine siz sorumlusunuz.
3600X ile 3600 arasında OC farkı nasıl bir boyutta? Arctic Freezer 34 Duo ile en azından 70 dereceyi aşmasa iyi olur 4.4GHz kullanımda. Anakart Asus B550-E. Kasa TD500 Mesh, CPU soğutucusu hariç 6 fan var.