Sucugukaybolmusett
Centipat
Daha fazla
Merhaba,
Son zamanlarda yeni bir router aldım ve bu cihazı kullanarak internet bağlantısı kurmaya çalışıyorum. Ancak, şu anda internete bağlanamıyorum ve bu konuda yardım almak istiyorum. Aşağıda durumu daha detaylı bir şekilde açıklamak istiyorum:
Ek Sorularım
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim!
Saygılarımla,
Son zamanlarda yeni bir router aldım ve bu cihazı kullanarak internet bağlantısı kurmaya çalışıyorum. Ancak, şu anda internete bağlanamıyorum ve bu konuda yardım almak istiyorum. Aşağıda durumu daha detaylı bir şekilde açıklamak istiyorum:
1. Router Hakkında
- Model: RT-AX1800U
- İşletim Sistemi: Daha bilmiyorum.
- RAM Kapasitesi: 256MB
- Fiber Destek Durumu: Destekliyor.
2. Bağlantı Sorunu
Router’ımı kurarken şu adımları izledim:- İnternet bağlantısı için gerekli kablo bağlantılarını sağladım.
- Router arayüzünden WAN ayarlarını (IP, DNS vb.) yapılandırdım.
- Router’ı yeniden başlattım.
Ek Sorularım
- Araştırdıktan sonra IPS'imin verdiği dışındaki routerı kullanırken TV+ stabil çalışmıyormuş eğer ki routerı kullanmaya başarabilirsem bu sorunu çözebilir miyim ?
- IPS'le iletişime geçeceğim fakat bu yaptığım işlem illegal mı?
- IPS'ime sormak gereken başka sorular varsa nelerdir ?
3. ISP ile İletişim
ISP'm ile iletişime geçmeyi planlıyorum, ancak şu anda sormak istediğim bazı sorular var:- Fiber internet hizmetimde yalnızca Turkcell tarafından sağlanan router mı çalışıyor, yoksa kendi aldığım router ile bağlantı sağlamak mümkün mü?
- Ayrıca, teknik olarak bağlantı sağlamak için belirli bir ayar veya adım atmam gerekiyor mu?
- Başka forumlardaki yapılandırma ayarlarını uyguladım fakat sonuç alamadım.
- Ayarlamalar (Router'ı kurarken, WAN ayarlarını (IP adresi, DNS vb.) doğru şekilde yapılandırması) nasıl olmalıdır
- VLAN Ayarları (Turkcell'in belirli VLAN ayarları) nasıl olmalıdır
4. Genel Tavsiyeler
Eğer bu konuda daha fazla bilgiye veya çözüm önerilerine sahip olan varsa, yardımcı olmanızı çok isterim. Sorunun kaynağını bulmamda ve çözüm önerileri ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim!
Saygılarımla,
Son düzenleyen: Moderatör: