ASUS RT-AC1200 düşük performans

Xperiaxz1

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Biomdcl eng
Merhaba arkadaşlar, ASUS RT-AC1200 router aldım... Türksat Kablonet 100 MB kullanıyorum. Modemin markası Netmaster... Modem üzerinden oyun indirdiğimde 10 MB ama router ile indirdiğimde 7 MB düşüyor. Anlamadım?
Not: Epic Games üzerinden.

Modem ve routeri birbirine kablo ile bağlayın.

Kablo ile bağlayamıyorsanız routeri, modemin Wi-Fi ağının çekim gücü iyi ve hızlı olduğu bir yere koyun. Router kendisine gelen Wi-Fi'ı dağıtır. Kendine yavaş geliyorsa dağıttığı da yavaş olur.

Kablo ile bağlayamıyorsanız routeri, modemin Wi-Fi ağının çekim gücü iyi ve hızlı olduğu bir yere koyun. Router kendisine gelen Wi-Fi'ı dağıtır. Kendine yavaş geliyorsa dağıttığı da yavaş olur.

Modemi kablo ile routera bağladım. Fakat router ile 70 MB - 80 MB aralıklarında çalışıyor. Ama kötü dediğim Netmaster kablomodemim 100 MB çalışıyor. Test ettim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (70).png
    Ekran Görüntüsü (70).png
    1.019,4 KB · Görüntüleme: 85
  • Ekran Görüntüsü (71).png
    Ekran Görüntüsü (71).png
    935,8 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Modemi kablo ile routera bağladım. Fakat router ile 70 MB - 80 MB aralıklarında çalışıyor. Ama kötü dediğim Netmaster kablomodemim 100 MB çalışıyor. Test ettim.
Modemden 10 MB/s ile inerken, PC modeme kablo ile bağlıysa normal bir durum. Bu şekilde maksimum hızı alırsınız. Araya router girince bir miktar hız düşüşü olabilir ama sizde neredeyse yarı yarıya düşmüş. Bu düşüş fazla bence. Asus'u arayıp durumu belirtin yardımcı olmazlarsa iade edin.

Modemden 10 MB/s ile inerken, PC modeme kablo ile bağlıysa normal bir durum. Bu şekilde maksimum hızı alırsınız. Araya router girince bir miktar hız düşüşü olabilir ama sizde neredeyse yarı yarıya düşmüş. Bu düşüş fazla bence. ASUS'u arayıp durumu belirtin yardımcı olmazlarsa iade edin.

Netmaste modeme kablo ile ASUS AC1200 bağlı. ASUS AC1200 ile eve Wi-Fi dağıtım yapıyorum. Yani anlamadığım, evin her yerinde güzel çekiyor fakat 5GHz indirme hızı düşük.

Netmaster 5GHz Wi-Fi ile saniyede 10 MB inerken,
ASUS AC1200 router ile 7MB iniyor.
Çok canım sıkıldı. Şu routera verdiğim 300 liraya üzülüyorum. Gidip birine sadaka verseydim keşke.

Bir sorum var? Neden 20MHz ve otomatik yazıyor? 20MHz 40MHz 80MHz seçenekleri yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (74)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (74)_LI.jpg
    174,4 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı