Arkadaşlar daha yeni bir Wi-Fi 6 router aldım. Fiber altyapıda GPON ile kullanıyorum. Ben pek iyi anlamıyorum bu ince Wi-Fi ayarlarından ama anlayan yardımcı olabilecek biri varsa yardımcı olabilir mi?
Wi-Fi'de genel yerine gel 5 GHz'da 160 MHz'yi etkinleştiri aç. Ping değerlerinde daha düşük oluyor. Wi-Fi ile kullandığın zaman. Open NAT ile de oynadığın oyunlar varsa port aç. Diğer Wi-Fi ayarlarını bilmiyorum.
Wi-Fi'de genel yerine gel 5 GHz'da 160 MHz'yi etkinleştiri aç. Ping değerlerinde daha düşük oluyor. Wi-Fi ile kullandığın zaman. Open NAT ile de oynadığın oyunlar varsa port aç. Diğer Wi-Fi ayarlarını bilmiyorum.
@Patrixcs hocam bir de bu benim router'in menzili çok düşük daha doğrusu 1cm solda 1 çekiyorken 2 cm sağda ful çekiyor bunu nasıl halledebilirim? (2.4 Ghz Ağından bahsediyorum).
Hocam az önce tüm antenler dikdi. Şimdi böyle yaptım. Umarım biraz etkisi olur. @Patrixcs hocam düzelttim. Yaptıklarım şu şekilde :
Rts Eşiği : 2347 den 1500'e düşürdüm.
Aygıtı Yarım metre sola çekip antenleri güzelce her yöne verdim.
Öncesinde aldığım download 22 iken 26 almaya başladım. Bir tek eskişehir sunucusunda 23 alıyorum. Ping stabil kaldı. Size çok teşekkür ediyorum hocam.
Sinyal : 4 üzerinden 1 aldığım yerler var iken artık 4 üzerinden 3 alıyorum.