ASUS RTX 4070 ekran kartının performansı iyi mi?

Redals

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ASUS RTX 4070 12 GB GDDR6X EVO OC Edition ekran kartımın performansından şüphe ediyorum, Red Dead Redemption 2 de.
DLSS kapalı.
2K monitor (2K ayarlar)
Olabilecek en yüksek grafik ayarları (oyunun en yükseği değil kendim özelleştirip olabilecek her şeyi en yüksek yaptım)
Ekran kartım 72-76 derece arasında gidip geliyor ve yaklaşık 50-55-60 FPS alıyorum.
GTA 5'te ise (yine RDR2'deki grafik ayarlarıyla aynı) 110-120-130 FPS alıyorum.
Sizce bu iyi bir değer mi? Yoksa kartımda bir problemmi var.
İşlemcim AMD Ryzen 7 9700X.
Herkese iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSAA gibi ayarları fullediğin zaman RDR2 de düşük FPS alman normal. 4070 aşırı güçlü bir kart değil. GPU kullanımın %100 oluyorsa bir sorun yoktur. Bir de çözünürlük ne?

Olurundan az FPS alıyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodakine benzer sisteminiz var. Sistemin yüksek performansta çalıştığından emin olup grafik sürücülerinin de güncelliğini teyit edin.

RDR2 de çok fazla ayar var. Videoda Ultra da X FPS almış demiş ama. 20-25 tane grafik ayarı var göstermemiş.

RDR2 de çok fazla ayar var. Videoda Ultra da X FPS almış demiş ama. 20-25 tane grafik ayarı var göstermemiş.

Ultra dediğimiz zaten bütün ayarların fullenmesi. Technopat videosunda buna dikkat etmiştir diye düşünüyorum.

Konu sahibi ek olaraktan FurMark testi yaparsa iyice netleşir.

Oyunun hazır Ultra ayarı ile özelleştirilmiş ayarlar sebebiyle bir FPS kaybı söz konusu gibi gözüktü bana. Bence oyun ayarlarını detaylı gösteren bir kaynağı referans alarak tekrar karşılaştırma yapmanızı öneririm.

Rdr 2 çok detaylı grafik ayarları var, onlar bir hayli FPS düşürüyor, ve 2K için bu değerler gayet normal.

Ultra dediğimiz zaten bütün ayarların fullenmesi. Technopat videosunda buna dikkat etmiştir diye düşünüyorum.

Konu sahibi ek olarakdan FurMark testi yaparsa iyice netleşir.

Bence FurMark mantıklı değil. FurMark test sonuçları saçma çıkıyor çünkü. Forumdaki bir arkadaşın ekran kartıyla benimki aynı test yaptık. Onun saat hızı daha yüksekte çalışmasına rağmen daha düşük puan verdi.

En doğru sonuç için 3DMark testi yapılmalı bence. Direkt 4070 GPU'ların karşılaştırma puanları yazıyor. Ayrıca verdiği sonuçlar tutarlı oluyor. Yalnız 10GB yüklenmesi var o biraz uğraştırır.

Hocam FurMark, genellikle ekran kartının aşırı stres testine sokulmasına odaklanıyor ve bu da gerçek oyun performansını yansıtmıyor.

Sonuçlar kullanılan sistemin diğer bileşenlerine ve sürücülerin optimizasyonuna ve testin yapıldığı koşullara göre değişiyor Bu yüzden daha güvenilir sonuçlar için ben şahsen testlerin de belirleyici olduğunu düşünüyorum.

3DMark dediğiniz gibi yine daha belirleyici olur.

RDR2'de çok detaylı grafik ayarları var ve özellikle bazılarının optimizasyonu çok kötü FPS düşürmesinin yanında görüntüyü de kötüleştiriyor. Her şeyi en yüksek ayara yükseltmen durumunda bu FPS'leri alman normal. Kaldı ki GTA 5'te de Advanced Graphics ayarları aynı şekilde optimizasyonu kötü ayarlar ve genelde kapalıda kullanılır. Konsoldan PC'ye portlanmış oyunlarda denemektense diğer oyunlar veya direkt FurMark ve 3DMark testlerini bizlerle paylaşırsan daha anlaşılır olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…