ASUS RTX 4070 Super'in Life is Strange oynarken 72 derece olması normal mi?

lynch01

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Dual 4070 Super Oc 12 GB

Ryzen 5 7500F
Dostlar Life is Strange 2'ye pause attım alta aldım mutfağa gitmiştim. Bir geldim kasa harıl harıl çalışıyor, ekran kartı ısınmış. Bu neden oluyor? Ben GTA 5, Detroit: Become Human falan oynadım en yüksek grafiklerde hiç böyle ısınmamıştı.

1741369274703.png

Life is Strange oyunlarında nedenini bilmiyorum ama ekran kartına çok fazla yük biniyor. 1.oyunda da aynı şekilde. Ekran kartı ısınıyor ve buna bağlı olarak fanları daha hızlı dönüyor. 65 dereceyi geçmeyen kart 72 derecede çalışıyor. Bu oyunu istisna say. Normal bir durum. Kafaya takma.

Daha ağır oyunlar evet. Optimizasyon kaynaklı olabilir, bilemiyorum. Bahsettiğiniz oyunlarda sıcaklık kaça ulaşıyor?

Bahsettiğim oyunlarda fanlar birazcık sesli çalışıyordu tahmini 62-65 derecelerde geziyordur.

Life is Strange oyunlarında nedenini bilmiyorum ama ekran kartına çok fazla yük biniyor. 1.oyunda da aynı şekilde. Ekran kartı ısınıyor ve buna bağlı olarak fanları daha hızlı dönüyor. 65 dereceyi geçmeyen kart 72 derecede çalışıyor. Bu oyunu istisna say. Normal bir durum. Kafaya takma.

Beni rahatsız etti yani sistemimi o kadar ısındırması ama bu sıcaklık bile çok anormal değilmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı