Olaya bak, adam RTX 5090'ı 2000W'da sorunsuz. çalıştırsın, benim emektar 3070 300W'da alev atıp, crash versin. Haksızlık ama bu.

@YaVuZ kUdReT61, gücün verilmesinin yanı sıra soğutması da önemli. FX serisi işlemciler güçlüydü ancak soğutma yönünden çok başarısızdı mesela. FX 6100 kullandım bir ara ve cehennem ateşi gibi yanıyordu cidden.

Dedigim gibi bir watt/performans grafigi var. 100W ile 200W arasinda cok fark var ama 575W ile 1000W arasinda tas catlasin %15 %20 fark vardir. O kadar isiya deger mi? Degmez.

Bende bundan bahsediyorum zaten zira soğutma hiçbir zaman o denli dereceyi aşamaz. Tabii reaktör soğutucu belki icat edersek
Zira FX serisi işlemciler yüksek TDP'yi komuta altına alabilen işlemcilerdi ki o denli termal yoğunluğu yaysalar bile dediğiniz gibi soğutma konusu zor.

@YaVuZ kUdReT61, bunu da Ryzen serisiyle çözmüşlerdi. İleride yüksek watt ekran kartları için de çözüm getirirlerse bilemem, imkansız değil aslında.

Dedigim gibi bir watt/performans grafigi var. 100W ile 200W arasinda cok fark var ama 575W ile 1000W arasinda tas catlasin %15 %20 fark vardir. O kadar isiya deger mi? Degmez.

Kesinlikle bu grafiği çoğu kişi veya 990FX yonga setine sahip kişiler yakından uzaktan bilirler her sayısal veri de mikrotermal üzerinde doğru çıkmıyor

Ev sartlarinda sogutabiliyorsan deger

@BerkayZ87, sıcak bir ilde yaşıyorsanız soğutamazsınız.

Olaya bak, adam RTX 5090'ı 2000W'da sorunsuz. çalıştırsın, benim emektar 3070 300W'da alev atıp, crash versin. Haksızlık ama bu.
Ben RX 5700 XT'min canı sıkılmasın en güç gerektiren oyunlarda bile 65 dereceyi geçmesin diye undervolt yapayım adam 2000W BIOS yazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…