ASUS RX 5700 TUF modelinde ısınma sorunu var mı?

sametaydemirr

Hectopat
Daha fazla  
ASUS TUF RX 5700 modeli çok ısınıyor falan deniyor ama bazı kişilerde ASUS TUF RX 5700 diğer TUF'lara göre daha iyi soğutmaya sahip, bakır falan var diyor. Sizce iyi midir, herkesin bildiği gibi Epic Sistem var, onu almayı planlıyorum da RX 5700 TUF mu alsam ROG STRIX mi alsam bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesh modeli güzel diye biliyorum. TUF model kartların hepsinde bir ısınma sorunu var belli. Bulaşmanı önermem. ROG TUF'ın yerine tercih edilebilir...

Asus'un fiyatını bilmiyorum fakat F/P ürünü olarak Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ürününü almanı öneririm, incehesap'ta şuan hala indirimde olması gerek.

Kartın belleklerinde herhangi bir ısı yalıtımını sağlayacak birşey olmadığı için, bellekler +100 derece gibi değelere ulaşıyor. Kullanlar sadece Afterburnerdan GPU sıcaklığına bakıp "hani kötüydü soğutması." diyebiliyor. ASUS gibi bir firma nasıl böyle birşeyi görmezden gelmiş aklım almış değil. RX 5700 alacaksınız Sapphireden şaşmayın.

ROG Strix alın. TUF alınmaz. 5700'ler arasında en kötüsü seçildi o kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de İncehesap'tan Epic adlı hazır sistemi aldım. Asus tuf rx5700 adlı ekran kartının (gddr6) memory soğutmasının olmadığını öğrendim, 95 derece en üst sınırmış; bu benim aklımı çok karıştırdı, zira mosfet kısmına soğutma yapılırken memory kısmına soğutma uygulanmaması kötüydü. Benim merak ettiğim ana hususlar şunlar:
1- Memory kısmında bu kadar ısınma nelere yol açar, eğer arizalanirsa garanti kapsamına giriyor mu?
2- Bütçem buna yetiyordu ve ben bu ekran kartını sadece oyun oynamak için almadım, render da yapacağım, iş yükü de bindireceğim sisteme; bu kart beni yarı yolda mı bırakacak şimdi?

İtopya.com daki performans canavarı VOK GAMER sitemi tavsiye ediyorum almazsan pişman olabilirsin.Tek yapman gereken özellikleri sapphire rx 5700,ryzen5 3600,Xpg 512gb m.2 ssd(rgb olmayanı öneririm),Thermaltake 600w 80+ kasa ile değiştirmek.DA EPİC sisteme göre daha iyi bir sistem kesinlikle VOK-GAMER/AMD Ryzen 7 2700X/SAPPHIRE RX 5700XT PULSE 8GB /16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA Bu arada harddisk seçme sistem ssd li bile olsa oyunları hd ye yüklersen ssd bir ise yaramaz

Son düzenleme:
RAM ısınmasından kaynaklı ilerki zamanlarda Artifact dediğimiz olay olur ki ASUS firmasında daha önce de R9 serisinde RAM'leri soğutamamasından kaynaklı artifact sorunları vardı. Ekranda mozaikleşme, görüntü kayması gibi sorunlar oluşma ihtimali var uzun vadede.

thermaltake ın o kasası hava almıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…