ASUS RX 6500 XT hangi sistem kurulmalı?

cenkonen1

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle bilgisayar dünyasına çok geç olsa da yeni giriş yaptım oyun olsun kısmı olarak CapCut edit programı olsun kullanan biriyim.
Bilgisayarı toplama olarak aldım size bilgilerimi sırasıyla yazayım.
Ekran kartı: ASUS RX 6500 XT 4 GB
İşlemci: Intel Core i5 6500 CPU 3.20GHz
RAM: AEGİS 8 GB DDR4 3000MHz
Anakart: MSI H110M Pro-VD (MS-7996)
Power: ASUS ATX-400W

Cyberpunk 2077 olsun, NFS Unbound ve CoD Warzone 2.0 gibi yüksek oyunlarda sistemimin yetersiz kaldığını fark ettim.
Ayrıca şuan tek Ram'im 2133mhz den yukarı çıkmayacak şekilde çalışıyor.
Yeni alacağım işlemci ve anakartta 3200mhz lik ram lerde bu sorunu yaşayacakmıyım?
İnternette köklü bir araştırma yaptıktan sonra maalesef ki işlemcimin ve anakartımın bu özeliklere yetersiz kaldığını öğrendim.
Bunun için ise işlemcimi ve anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum. Kendimce yaptığım araştırmalara dayalı olarak şu bileşenleri kullanmayı düşünüyorum;

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Anakart: ASUS B450M Dragon
RAM: 2x8 16 GB Kingston Fury Beast 3200MHz CL16

Sisce bu ekran kartıma göre ve yukarıda yaptığım açıklamaya göre bu bileşenler olur mu?
İleride ekran kartımın bu işlemciye göre yetersiz kalacağınıda düşünüyorum fakat en fazla 1 ay idare etmesi benim için yeterli olacaktır sonrasında RX 6600 XT veya GTX 3060 olarak güncellemeyi düşünüuorum.
İşlemcim ile anakartımı değiştireceğim vakit 400w powerım yeterli olacakmı onun hakkında da bilgi sahibi değilim.
Bu konu hakkında sanırım en iyi destek ve bilgi alabileceğim yer burası o yüzden tüm detaylı yorumlarınız benim için çok önemli ve değerli.
Şimdiden iyi günler dilerim hepinize...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…