ASUS RX 7700 XT için 600W PSU yeterli mi?

ahmetcankadan

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartımdan fareyi oynatınca bile ses geliyor. İlk olarak ekran kartımı garantiye yolladım ve sorun yok tüm testlerden geçti diyerek geri gönderdiler. Fakat ses yine geçmedi aynı şekilde devam ediyor. Ekran kartımın güç girişleri 8 PCI-e olarak gelip 16ya çevrilmiş. Ben sorunu bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü ASUS güç kaynağı watt hesaplamaya ekran kartımın ve işlemcimin markasını girikten sonra bana 750W ideal en düşük wat 650W olması gerekiyor mesajını verdi. Benim wat ise 600 bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten olur mu peki? Başka neden kaynaklanabilir bu durum? Ya da Power ile alakalı değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun nedir onu tam anlayamadım. Ekran kartınızdan ses geliyordu da garantiye mi gönderdiniz yoksa garantiden geldikten sonra mı ses gelmeye başladı?

Ekran kartımdan fareyi oynatınca bile ses geliyor.
Nasıl bir ses geliyor? İnce bir cızırtı sesi mi? Eğer öyleyse bazı 7000 serisi kullanıcılarda gözlemlenen bir durum bu. Ama sesi duymak için kasaya kulağınızı dayamanız gerekiyor yani çok aşırı yüksek bir ses olmaması lazım.

Ekran kartımın güç girişleri 8 PCI-e olarak gelip 16ya çevrilmiş.
8 + 8 pin girişe sahip karta tek 8 pinden paralel bağlantı mı yaptınız? Bu bağlantı yükte sorun oluşturabilir belki ama boşta bir sorun olmaması gerek.

ASUS güç kaynağı watt hesaplamaya ekran kartımın ve işlemcimin markasını girikten sonra bana 750W ideal en düşük wat 650W olması gerekiyor mesajını verdi.
İşlemciniz nedir? Kaliteli bir 600W'ın bu sistem için yeteceğini düşünüyorum.

Sorun nedir onu tam anlayamadım. Ekran kartınızdan ses geliyordu da garantiye mi gönderdiniz yoksa garantiden geldikten sonra mı ses gelmeye başladı?

İlk PC'yi ilk açtığımdan beri var sorun. Ekran kartı yük altındayken ses geliyor fakat bu coil while değil. Ekran kartını garantiye yolladım tüm değerler normal değip geri gönderdiler. Fakat ses hala var. Ekran karti kablolarını yanlış bağladığım için yaptığını düşünüyorum. Sistemi toplayani aradım yeterli o Ekran kartına o güç kaynağı cevabını aldım. Ama kullanım kılavuzunda böyle kullanmanın Ekran kartına zararı olacağından söz ediyor. Fotoğrafları aşağıya bıraktım.
Ben şu anda ilk resimdeki gibi kullanıyorum. Sekiz tane güç kablosu geliyor. Onu 16 yapmışlar.

8 + 8 pin girişe sahip karta tek 8 pinden paralel bağlantı mı yaptınız? Bu bağlantı yükte sorun oluşturabilir belki ama boşta bir sorun olmaması gerek.
Evet boştayken çok sorun yok ama yükteyken sürekli çızırtı yapıyor. Çızırtı sesi bir yükseliyor bir azalıyor görüntüye bağlı olarak.

İşlemciniz nedir? Kaliteli bir 600W'ın bu sistem için yeteceğini düşünüyorum.
İşlemcim ryzen 5 5600.

Dosya Ekleri

• 20240717_102750.jpg
    103,9 KB · Görüntüleme: 38
  • 20240717_102653.jpg
    127,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Evet boştayken çok sorun yok ama yükteyken sürekli çızırtı yapıyor. Çızırtı sesi bir yükseliyor bir azalıyor görüntüye bağlı olarak.
200W ve üzerinde güç kablosunun paralel bağlanması tavsiye edilmez kılavuzda da yazdığı üzere. Ama o cızırtı sesi coil whine olabilir. Sadece fare hareketinde mi oluyor yoksa yüke girdiği herhangi bir anda mı?

Fare hareket ettiğinde çok küçük bir ses ama ükaltındayken daha fazla bir ses . Ama coil while olmadığına emin olabilirim. Çünkü ekrankartını garantiye yollamadan önce videosunu çekip yolladım bu coil while ses değil dediler.

Ben buraya nasıl video yükleyebilirim peki?
Öyle atsam sorunu

Videoyu paylaştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu nedir? Bu ekran kartından mı geliyor cidden? Başka kasada deneme imkanınız oldu mu, ya da 2 ayrı 8 pin ile güç girişi elde etme desteği yok mu güç kaynağınızın?

Yok elde etme şansım bunu söylüyorum teknik desteğe (pcyi satın aldığım yere) güç kabloları yeterli diyor. O zaman bu ses bendenmi çıkıyor diyorum. Yani anlıyacağız baya mağdurum. Bizim buralarda pcci var ona arıza testine vericem artık. O baksın nerde sorun olduğuna başka pcde test falan etsin bu durum çok canımı sıkmaya başladı. Sorun canımı sıkmıyor olabilir teknolojik ürün ama ilgisizlikleri beni delirtiyor. Hiç bir şekilde muhattap bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…