Aynı kartı geçenlerde bende gördüm ve almayı düşünüyorum ama hala karar veremedim.
Şöyle düşünebiliriz bir araba alacaksın ama alacağın araba 1,5 milyon km yapmış ticari taksi çıkması almak ister miydin? Bunun gibi bir şey.
Eğer alacaksan sapphire olan modellerden almak yerine Asus'un mining expedition kartlarını öneririm çünkü Asus zaten bununla mining yapılacak deyip daha sağlam kompanentler kullanıyordur büyük ihtimalle ama insanlar bios atarak kartları zorluyorlar ve şunu da unutmamak lazım elektronik bazen şans işidir.
Senin sıfır olarak aldığın kart 1 yıla üretim hatasından bozulabilir veya 10 yıl da gidebilir.
2. el olarak aldığın kart eğer fırınlandıysa 1-5 ay arası gider. Belki de adam karta hiç bir şey yapmamıştır 2-3 sene kullanırsın.
Kartın Furmark sonucunun sağlam olması şu anlık chipsette sorun olmadığını gösterir ama daha ne kadar çalışacağı hakkında bilgi vermez. Ayrıca VRAM'lerin de test edilmesi lazımlıdır. Furmark VRAM test etmez.
Yani eğer alacaksan kartın dış görünümünü iyice incele ve şunu unutma bu riskli bir alım olur tıpkı kumar gibi yani kazanabilirsin veya batabilirsin.
Edit: Bazı konularda kartın performans düşüşü yaşayacağı söylenmiş ama bu çok mantıklı değil çünkü üstünde kullanılan chipset'ler ya çalışır ya çalışmaz yani öyle kullandıkça performansında gözle görülür düşüş olmaz. Performans ancak şöyle düşebilir kartın termal macunu termal pad'i kurur gider o zaman chip fazla ısıdan dolayı frekans düşürür veya kartın beslemelerindeki fazlardan bir veya birkaçı ölmüştür gerekli elektrik beslemesi yapılmıyordur o yüzden de düşebilir veya vram'lerden biri gitmiştir. Eğer kartın üstünde yanmış kızarmış bozulmuş bir parça yoksa ve termal macun değiştiyse performansı ilk günkine benzer olacaktır.