ASUS RX570 6 pin görüntü sorunu

Daha fazla  
Şu an mevcutta 500W Thermaltake güç kaynağım var fakat malum çok eski 5 yıllık ve 6 pin PCI-e bağlantısı bulunuyor. ASUS R9 380 ekran kartımı 6 pin ile çalıştırabiliyorum ayriyeten ASUS RX 570 ekran kartım var fakat onu taktığımda bilgisayar açılmasına rağmen ekrana görüntü alamıyorum. Sorum şu; RX 570 6 pin çalıştırmıyor mu yoksa elimdeki PSU RX 570 için gereken gücü sağlayamıyor mu?

Dipnot: Kasamda tek fan var 2 adet daha fan satın aldım ve dün fan çoklayıcı ile taktığımda R9 380 ile de görüntü alamadım fanları da takınca PSU gücü ekran kartına yetersiz gelmemiş olabilir mi diye düşündüm.

Sistem:
ASUS B85M gamer DDR3.
i7 4790K + Cooler Master Hyper TX3I kule tipi soğutucu.
HyperX Fury 2x4 1600MHz.
Samsung 860 Evo 250GB SSD.
WD 500GB HDD.
1X 12cm Thermaltake fan.
2X 12cm Zalman LED fan.
ASUS RX570 4 GB.

Bu sisteme Corsair VS550 yeterli olur mu? Yorumlarınız önemli, bugün sipariş geçeceğim PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 pin RX580'i 6 pin olarak kullanıyoruz. Son 2 topraklama yani çalışmasına bir engel olmaması lazım.
Dediğim gibi normalde bilgisayarı tek fan r9 380 6 pin ile kullanıyorum dün 2 fan daha taktım ve r9 380 ile de görüntü alamadım. Muhtemelen psu problemlidir diye düşünüyorum. Fakat şöyle birşey söylemem lazım rx570 in aynı kart aynı seri arkadaşımda var ve 6 pin ile denediğinde oda görüntü alamadı, Psu' su xigmatek 650watt sıfır daha. 6+2 pin ile görüntü alıyor aynı psu ile.

Bu durumda farklı PSU ile deneyin ve öyle alın. Sistem için sorduğunuz PSU yeterlidir.
rx580 oc olduğu için 6 pin çalıştırıyor diye biliyorum ben ve bendeki r9 380 de oc oda 6 pin çalıştırıyor. Bu arada teşekkürler cevaplar için.

8 pinlik kısıma 6 pin takarsan çalışmaz.6 pin to 8 pin alabilirsin.

8 pinlik kısıma 6 pin takarsan çalışmaz.6 pin to 8 pin alabilirsin.
kutusunda da requirement lerde 1x 8 pin yazıyor zaten evet ama anlamadığım şey biraz araştırdım 6 pin ile çalışıyor diyenlerde gördüm. R9 380 kartımı da 8 pinlik kısma 6 pin takarak kullanıyorum bu arada 4 5 yıldır. Merak ettiğim şey bu kart gerçekten 6 pin çalıştırmıyor mu yoksa 6 pin de çalıştırıyor fakat benim psu artık yetersiz mi kalıyor. Corsair vs550 alsam bu kart kesin ve net çalışır mı ?

Kart sağlamsa evet çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…