ASUS Ryujin III 360mm ARGB sıcaklıkları iyi mi?

mmrakca

Decapat
Daha fazla  
Abiler merhaba, ASUS Ryujin III 360 mm soğutucu aldım bir halt ettim. Şöyle oldu, paketinden çıkardım Intel kullandığım için Intel bıraketini aldım işlemcinin arkasına yerleştirdim ayırma vidalarını takarken fazla sıktığımdan dolayı yiv attı ve kırıldı, sonra ben de Thermaltake'in o bıraketini aldım ve şu anda çalışıyor. Sorum şu, işlemci ısım 40-41 boşta 13900k kullanıyorum normal mi yoksa Thermaltake taktığım için fazla mı ısınıyor? Yani işin içinden çıkamıyorum. Bırakete baktım ikisi de aynı hiçbir fark yok, kuruntu mu yapıyorum her şey normal mi? Eke fotoğraf ekliyorum yorumlarınız çok önemli abiler.

Dosya Ekleri

• EFD64642-4343-4A97-9264-039067CDD558.jpeg
    97,5 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG_0296.jpeg
    136,1 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklıkları genellikle işlemci modeline ve yük altındaki kullanımına bağlı olarak değişebilir. 40-41°c boşta çalışırken, normal bir değerdir. Ancak, 13900k işlemcisi gibi yüksek performanslı işlemciler, yük altında daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilir.

Eğer işlemci sıcaklıkları yük altında endişe verici seviyelere (örneğin, 80°c'nin üzeri) çıkıyorsa veya sisteminiz kararlılık sorunları yaşıyorsa, o zaman daha fazla sorun giderme yapmanız gerekebilir. Bu durumda, soğutucu montajını, termal macunu ve fan kurulumunu tekrar gözden geçirmek önemlidir. Ayrıca, BIOS ayarlarınızı kontrol ederek işlemciyi düzgün bir şekilde soğutup soğutmadığınızı da gözlemleyebilirsiniz.

Sorunuzun net bir yanıtı için işlemci sıcaklık değerlerinizi yük altında ölçmek ve bu değerleri işlemcinizin belirtilen sıcaklık sınırları ile karşılaştırmak önemlidir. Ayrıca, işlemciniz için belirtilen maksimum sıcaklık sınırlarını kontrol etmelisiniz.

The witcher 3 oynuyorum 75-80 derece oluyor full maksimum değerlerde yani 2k’da 230-238 fps alıyorum

%100 yükte 101 derece oluyor Ryujin III bile olsa. İşlemci 100 derece olmak için otomatik ocluyor kendini. ModArtın bir videosu var bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…