Öncelikle herkese iyi hafta sonları dilerim.
Sosyal'de uyumlu cihazlara baktım benim sistemime yakın S550CA var ama birebir aynı değil sanırım bu yüzden sistemim Mac işletim sistemine uyumlu mudur bilen, tecrübeli abilerime, kardeşlerime sormak istedim.
- Model: Asus Vivobook S551LB
- İşlemci: Intel Core i5 4200U 1.60GHz (4CPUs) 2.30GHz
- RAM: 6,00GB İkili-Kanal DDR3 @ 798MHz
- Ekran Kartı: İntel(R) HD Graphics Family / Nvidia GeForc GT740M 2047MB
- Ekran: Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
- Depolama: SanDisk SSD U100 24GB / Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB 1TB
- Şuan ki İşletim Sistemi: Windows 10 Home Single Language 64-bit ( Orjinal )
- Network: Intel Dual Band Wireless-N 7260
- Ses: Realtek High Definition Audio
- Dvd: HL-DT-ST DVDRAM GU71N
Mac istememin sebebi kurgu vs. işleri yapmak için. Belki CS:GO oynarım. Hangi sürümü yüklemem daha iyi olur ? Ben sistemi yükledikten sonra sorun yaşamazsam orijinalini satın almayı planlıyorum. Elimde tek bilgisayar olduğu için hata yapınca geri dönme şansım yok. Bu yüzden anladığım kadarıyla yazmak istiyorum. Eksiklerimi giderirseniz sevinirim.
Virtual Box'a iAtkos ML2'yi kuracağım.
Virtuel Box üzerinden Mac'e girip iAtkos ML2 belleği hazırlayacağım.
Daha sonra temiz kurulum yapacağım.
Temiz kurulum yaparken benden ürün kodu vs. ister mi?
Temiz kurulumdan sonra orijinal son sürümü satın alabilir miyim? Alabilirsem tekrar temiz kurulum mu yapmam gerekiyor yoksa kendisi update mi edecek?
Bir de çalışmayan donanımlar olursa (ses, mikrafon, camera, wifi, ethernet portu vs) bunların driverlarını mı yüklemem gerekecek ? Bu driverları önceden hazırlasam benim için avantaj olur mu? Daha sonra sorun yaşamamak adına.
Ayriyeten belki hem Windows hem Mac aynı anda kullanırım. Bilgisayarımı aldığımdan beri temiz kurulum yapmadım. Orijinal Windows'un ürün kimliğini yazsam temiz kurulumdan sonra tekrar bu kodlar aktif edebilir miyim ? ( Yanılmıyorsam bilgisayarına sağ tıkladığımda özelliklerden baktığım koddan bahsediyorum.)
Sabırla okuyup sorularıma cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim.