Çözüldü Asus Sabertooth X79 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve 0x00000124 Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

roas

Megapat
Merhabalar
Yaklaşık 1,5 - 2 yıl önce aşağıdaki sistemi topladım.
Geçen Mayıs ayında ( O zaman Windows 8.1 yüklüydü) bilgisayar mavi ekran hatası vermeye başladı. Bilgisayarcı bir arkadaşa götürdüm. Muhtemelen Ramlerdendir diyerek 4 adet rami tek tek deneyerek arızalı olanı bulduk ve garantisi olduğu için 2'li dual kit halindeki ramleri firmaya geri yolladım ve yerine yenisi geldi. 1 ay kadar çalıştıktan sonra yeniden mavi ekran hatası vermeye başladı. Ve gittikçe sıklaşmaya başladı. (Mesela dün 5-6 saat içinde 4 defa arıza verdi.) Geçen seferkinden öğrendiğim kadarı ile ilk önce ramlerdendir diyerek memtest ve windows 7'nin bellek tanılama aracı ile test (Geçen sefer her ikisini de yapmamıştım) yaptım. Fakat bir arıza göstermedi. ( Toplam 4 defa uzun süre test ettim.)
İlk zamanlar oyun gibi performans gerektiren şeyler yaparken mavi ekran alıyordum. Fakat 3-4 gündür fazla performans istemeyen şeylerde de (internette gezinmek- müzik dinleme vs.) hata almaya başladım.
Hataların minidump dosyaları ve mavi ekranın çekebildiğim kadarı ile ekran görüntüleri aşağıdaki linktedir.
Yardımda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. Saygı ve selam ile ...
Yandex.Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Cpu fan error hatası düzeldi. Bugün itibari ile windows 8'i kurup o şekilde mavi ekran için deneme yapacağım. Acaba özellikle yapılması gereken bir şey var mı? Örneğin CyberLinki kaldırın demiştiniz. Onu kurmayacağım. Saygı ve selam ile...

Acaba özellikle yapılması gereken bir şey var mı? Örneğin CyberLinki kaldırın demiştiniz. Onu kurmayacağım.
Win 8.1 kurduktan sonrası için mi diyorsunuz? Eğer öyle ise tavsiye etmediğim yazılımlar harici istediğinizi kurabilirsiniz. Bios ayarından dediğim yeri de kurcalamazsanız veya default yapınca yine dediğim değere çekerseniz sorun yaşamazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı