ASUS STRIX GTX 960 Isınma Sorunu

emrecan08

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
acil tıp teknisyeni
İki yıl önce ASUS STRIX GTX 960 2G modelini aldım. 3-4 ay öncesine kadar hiçbir problemim yoktu fakat "şu termal macunu bi yeniliyeyim kurumuştur" dedim ve kartın soğutucusunu çıkarıp macunu yenileyip taktım.

Kısa bir süre geçmeden fark ettim ki normalde oynadığımda fan %30 ile çalışan oyunlar şimdi fanın %60-70 çalışmasına sebep olmaya başladı.

Misal arma 3 oynarken kart 60 dereceye sabitlenirdi ve fan %30-35 devirle dönerdi ama şimdi 66 derece oluyor fan ise %65 ile dönüyor.

Oyunu alta aldığım an ise saniyeler içinde sıcaklık tekrar 39-40 derecelere düşüyor ve fan duruyor. Her şey düzeliyor.

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın termal macunun iletkenliği ve kalitesi yüksek ihtimalle düşüktür. Tavsiyem 8 w/mk iletkenliğe sahip kaliteli bir termal macun al. Arctic mx-4 tavsiyemdir. Soğutucu plakanın ekran kartına tam oturduğundan emin olmalısın. Ayrıca eski termal macunu çok iyi temizlemen gerek. Bakır yada aliminyum plakayı sert bir cisimle kazıdın mı ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı