Ekran kartım güncel oyunlardan olan Anthem"i oynatmakta güçlük geçiyor, bundan ötürü ekran kartıma OC yapma ihtiyacı hissettim. Biraz araştırdıktan biraz denedikten sonra ekran kartının ömrünü azalttığını öğrendim. Bundan ötürü resimde gördüğünüz Asus'un programından ayarları defaulta çektim lakin buna karşılık tam emin olmamakla beraber yine ayarlarda GPU Clock'umun overclocklanmış halinin olduğunu görmekteyim (overclocklanmış halinin olup olmadığına emin değilim). 1367 MHz bu ekran kartı için normal midir?
Ekran kartımı overclocklamalı mıyım? Ekran kartının ömrünü azalttığını biliyorum lakin bu konu hakkında detaylı bir bilgi verebilir misiniz (yapmalı mıyım yapmamalı mıyım)?
Not : Overclock ayarlarını geri çekmeme rağmen Anthem oyununda gözle görülür bir biçimde FPS artışı yaşadım.
Not2 : İşlemcim i5-4460 3.20 GHz , ekran kartı VRAM 2 GB 128bit.
Abartılmadığı sürece iyidir. Yaparken soğutmasını iyi yapmazsan evet, ömrü kısalır(fanlar soğutmak için genelde sıcaklığa göre dönüyor aşırı ısınırsa fanlar çok döneceği bozulur hem de ısıdan dolayı devresi)(sıvı soğutma dışında). Sıcaklık değeri olarak 80'i aşmadıktan sonra sıkıntı olmaz. Kasa içi hava akışı ve kasa fanları bu konuda çok önemli. Cihazın normal değerlerini internete yazarak öğrenebilirsin.
teknopatın gtx 960 incelemesinde kullandığı ayarları kullandım ve gördüğün üzere sıcaklık 66 dereceyi geçmedi sizce bu overclocku artırmalı mıyım yoksa daha fazla zorlamak sıkıntılı olabilir mi ?
güncel +