ASUS teknik servisi nasıldır?

Çalıkuşu

Hectopat
Yer
Paradis Island
İyi günler ben 2 yıl önce ASUS laptop aldım ve şubatta garantisi bitiyor. Sorularım şunlar:

1- ASUS teknik servisiyle hiç tecrübesi olan var mı?

2- Garantisi bitmeden laptopumu ASUS teknik servisine gönderip fan temizleme, termal macun yeniletme ve format attırmalı mıyım? Birkaç gün önce ASUS uygulamasından önbilgi için sorduğumda 108 TL dendi ve daha ek ücret çıkabilirmiş. Ayriyeten mahalldeki veya başka yerdeki bilgisayarcılarada güvenemiyorum internette gördüğüm yazılarda parça çalan veya kötüsüyle değiştireni gördüğüm için tedirginim. Termal macun veya fan temizlemeyi kendim yapamam çünkü bilgim yok.

3- Formata gelirsek Windows'un sıfırlama yöntemi mi yoksa foramt mı daha iyi? Birkaç Technopat yazsında gördüğümde sıfırlama iyi değil format daha iyi diyen birisini gördümde. Eğer format iyi derseniz güvenilir bir YouTube kanalının format atma videosunu atabilecek var mı çünkü hiç atmadım ve pek tecrübeli değilim bu konularda.

(Yazım yanlışı veya noktalama hatam varsa kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim )

Son düzenleyen: Moderatör:

Format daha iyi. Eğer temizlemeyi kendiniz evde yapamıyorsanız ASUS'a göndermenizde yarar var ancak garanti bitmeden gönderince neden ek ücret alıyorlar onu anlamadım.

1 - Yaşamadım.

2 - Eğer herhangi bir bilginiz yoksa bence göndermek en iyisi.

3 - Temiz kurulum her zaman iyidir. Bir sürü video var. Oralardan bakabilirsiniz.

1- Şahsen tecrübem yok.

2- Bilgisayarınızı alalı 2 yıl olmuş, genel temizliğini yaptırmalı, termal macununu yenilemelisiniz.
Asus servis para alıyorsa tanıdık veya mahallenizdeki bir bilgisayarcıya da bunları yaptırabilirsiniz. Hatta rehberler okuyarak, izleyerek kendiniz bile yapabilirsiniz. Format için de durum aynı şekilde.

3- Bilgisayarınızın anakartına gömülü bir Windows 10 lisansı varsa belgelerinizi yedekleyip format atabilirsiniz Windows'u sıfırlamak yerine.

Sadece başlıktaki soruyu yanıtlamaya geldim. ASUS'un müşteri hizmetleri Türkiye'nin en iyisidir diyebilirim. Acayip profosyoneller. Servis hizmetleri ise Türkiye'nin en kötüleri arasındadır diyebilirim. Acayip yalancılar.

Format daha iyi. Eğer temizlemeyi kendiniz evde yapamıyorsanız ASUS'a göndermenizde yarar var ancak garanti bitmeden gönderince neden ek ücret alıyorlar onu anlamadım.
ben de bilmiyorum yarın arayıp detaylı bilgi alıcam
anakartına gömülü olup olmadığını nasıl anlarım ayarlardan falan mı bakmam gerek
her hangi bir şey gönderdiniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…