ASUS Thor 850W güç kaynağı anakart montajı nasıl yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayarım da bir sorun var. Açılmıyor. Eski bilgisayarımı bir süre daha kullanmak istiyorum. Yeni bilgisayarıma aldığım ASUS Thor 850W güç kaynağını takmak istiyorum. Çok kablo olduğu için hangisini takacağımı bilemedim. Kafam karıştı anakart Gigabyte G31M-ES2l nasıl montaj yaparım. Hangi bağlantıları takmalıyım. Not: Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünmemin sebebi prize takınca uğultu gibi ses geliyor. Resim üstünde çizerek söyleyebilirsiniz. İlk kez kendim sistem kuruyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör.

Çok basit girişlerdeki kelimeler ile kabloların üzerindeki kelimeler aynı. MB olanlar ana kara girecek, PCI-e yazan ekran kartına, peripheral olanları ise SSD/HDD için kullanabilirsin.

Anakart için hepsini mi bağlıyorum. Ekran kartı için G210 şu an ona gerek yok. Peki bu peripheral 4 giriş var istediğim slota takabilir miyim? Bu işlemci için güç 4 pin var ona üstteki mi altta olanı mı? Takmam gerekiyor. Yakarım diye ödüm patlıyor.

Benim de ROG Strix güç kaynağım var bildiğin aynı arka taraf. Ekran kartında güç girişin yoksa takma kabloyu. Orada fazladan yuvalar bulunuyor hepsini takmak zorunda değilsin. Modülerin olayı bu zaten. Anakart kısmı (modeline göre) ile işlemci girişlerinden bir tanesi mecburi. Kablolara baktığında PSU yazan uç güç kaynağına girecek, öbür taraf ise anakarta veya parçaya takılacak.

Anakart kablosu böyle görünmesi lazım.

Kablo üstünde NE36 EB 58 falan yazıyor. Anlamı nedir? Kitapçık çok zayıf bu konularda kısa tutulmuş.

İlk resimdeki kabloyu güç kaynağına takıyoruz. Çünkü diğer ucu güç kaynağına takılmıyor. Anakart için olanı diyorum.
@crazymurat34 nerede yazıyor? Kablonun ucunda kocaman ne olduğu yazar ona bakacaksın.

Eki Görüntüle 1169143
Onu gördüm. Bir yanındaki yazıyı diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…