ASUS TUF 1660 Ti laptop alınır mı?

İlk attığınız ASUS ile ilgili çok olumsuz yorumlar okudum siz hangi versiyonunu kullanıyorsunuz acaba? A serisinde Valorant CS:GO gibi oyunlarda ne kadar sıcaklığa çıkar işlemcisi? Daha güçlü olduğu için daha çok ısınmaz mı? Altına çok iyi olmayan bir soğutucu da kullanacağım. Attığınız Acer 60Hz galiba en az 120 olmalı 144 olursa çok daha iyi olur. 1650 Ti'ya da 1660 Ti Acer önerir misiniz? ASUS ile ilgili sizin versiyonunuzdaki yorumlarınız nelerdir?
Asus TUF a15 serisi Ryzen 7 4800h işlemcili Rtx 2060 ekran kartlı modeli kullanıyorum. 7-8 ay rahat oldu sanırım alalı, üründen gayet memnunum. Öncelikle bu işlemci cidden mobil işlemciler arasında güçlü bir işlemci. Rekabetçi oyunlarda işlemci turbo boost açmadan çok rahat yüksek FPS alıyorum ve cihaz 70-75 derece sıcaklıklarda oynatıyor. Turbo boost açık olduğu zaman Rdr2 üzerinden örnek vereyim mesela 90-95 dereceyi görüyorsunuz yer yer. GPU sıcaklığı çok yükselmese de CPU bu sıcaklıkları görüyor. Bu sıcaklıklarda dahi klavyeden sıcaklığı hissetmiyorsunuz kullanım açısından gayet iyi. Fan sesli çalışıyor son kademede ki bu oyuncu laptoplarında böyledir genel olarak, dediğim gibi turbo boost açıkken sıcaklık bu civarlarda. Genelde kapalı halde kullanıyorum çok bir fark olmuyor zaten, sıcaklıklar da makul seviyede geziyor. Açıkçası çok çeşit notebook kullandım ve hiçbirinde sıcaklığı problem etmedim ve bakımını düzgün yaptıktan sonra çok eski cihazlarım dahi bana bir sorun çıkarmadı. Bu cihazdan da oldukça memnunum tavsiye ederim, benim sıcaklık takıntım var yüksek derece görmek istemiyorum derseniz orası size kalmış, Acer bi nebze daha iyi değerler veriyor sanırım. Bütçenizi zorlamayacaksa 1660Ti tavsiye ederim elbette ama 1650Ti da günümüzde her türlü işinize cevap verir. İşlemci ile işiniz var mı buna da karar vermeniz lazım, rekabetçi oyunlarda güçlü işlemci iyidir her zaman. Bunun yanı sıra render gibi işleriniz varsa yine işlemciye ihtiyacınız olacak. Alıp oyun oynayacağım ve günlük işler için kullanacağım derseniz de o cihazlardaki 10300H fazlasıyla yeter size ama 4800H işlemci ile mukayese edilebilecek bir işlemci değil çoğu konuda. Varsa başka sorunuz cihaza dair bildiğimce cevaplandırayım.

Asus TUF a15 serisi Ryzen 7 4800h işlemcili Rtx 2060 ekran kartlı modeli kullanıyorum. 7-8 ay rahat oldu sanırım alalı, üründen gayet memnunum. Öncelikle bu işlemci cidden mobil işlemciler arasında güçlü bir işlemci. Rekabetçi oyunlarda işlemci turbo boost açmadan çok rahat yüksek FPS alıyorum ve cihaz 70-75 derece sıcaklıklarda oynatıyor. Turbo boost açık olduğu zaman Rdr2 üzerinden örnek vereyim mesela 90-95 dereceyi görüyorsunuz yer yer. GPU sıcaklığı çok yükselmese de CPU bu sıcaklıkları görüyor. Bu sıcaklıklarda dahi klavyeden sıcaklığı hissetmiyorsunuz kullanım açısından gayet iyi. Fan sesli çalışıyor son kademede ki bu oyuncu laptoplarında böyledir genel olarak, dediğim gibi turbo boost açıkken sıcaklık bu civarlarda. Genelde kapalı halde kullanıyorum çok bir fark olmuyor zaten, sıcaklıklar da makul seviyede geziyor. Açıkçası çok çeşit notebook kullandım ve hiçbirinde sıcaklığı problem etmedim ve bakımını düzgün yaptıktan sonra çok eski cihazlarım dahi bana bir sorun çıkarmadı. Bu cihazdan da oldukça memnunum tavsiye ederim, benim sıcaklık takıntım var yüksek derece görmek istemiyorum derseniz orası size kalmış, Acer bi nebze daha iyi değerler veriyor sanırım. Bütçenizi zorlamayacaksa 1660Ti tavsiye ederim elbette ama 1650Ti da günümüzde her türlü işinize cevap verir. İşlemci ile işiniz var mı buna da karar vermeniz lazım, rekabetçi oyunlarda güçlü işlemci iyidir her zaman. Bunun yanı sıra render gibi işleriniz varsa yine işlemciye ihtiyacınız olacak. Alıp oyun oynayacağım ve günlük işler için kullanacağım derseniz de o cihazlardaki 10300H fazlasıyla yeter size ama 4800H işlemci ile mukayese edilebilecek bir işlemci değil çoğu konuda. Varsa başka sorunuz cihaza dair bildiğimce cevaplandırayım.
sıcaklık aslında çok sorun değil rekabetçi oyunlarda 80 dereceye kadar kabul edilebilir bence 85 bile fena değil bana göre siz 75 derece diyorsunuz bu çok iyi. drop yiyor musunuz ısınınca anlık FPS düşüşü fln? 10.000 TL bütçem var 1660Ti alma ihtimalim çok yüksek aslında bu bilgisayarı görmüştüm fakat çok ısınıyor denmişti. Bunu kullanan birinden duymak çok iyi çok teşekkürler bu bilgisayarı alacağım muhtemelen. Alacağım zaman stok kalmazsa 10300h 1660Ti modeline yönelirim o darboğaz yapar mı sizce?

sıcaklık aslında çok sorun değil rekabetçi oyunlarda 80 dereceye kadar kabul edilebilir bence 85 bile fena değil bana göre siz 75 derece diyorsunuz bu çok iyi. drop yiyor musunuz ısınınca anlık FPS düşüşü fln? 10.000 TL bütçem var 1660Ti alma ihtimalim çok yüksek aslında bu bilgisayarı görmüştüm fakat çok ısınıyor denmişti. Bunu kullanan birinden duymak çok iyi çok teşekkürler bu bilgisayarı alacağım muhtemelen. Alacağım zaman stok kalmazsa 10300h 1660Ti modeline yönelirim o darboğaz yapar mı sizce?
Darboğaz olmaz merak etmeyin. Anlık drop vesaire bir kere bile yaşamadım, ürünü savunmak için yazmıyorum bunları, gerçekten 90-95 derecede oynarken bile sıcaklık nedeniyle donma, Fps düşüşü gibi şeyler yaşamadım. Ryzen serileri de 105 dereceye kadar AMD kendisi müsaade etmiş açıkçası korkacak bir durum yok . İşlemci turbo kapatma yöntemi vardır bir de Asus Armory Create haricinde yapılan bir işlemdir ve bunun sonunda hiçbir oyunda 70-75 üzerine çıkamazsınız turbo boost açık olsa dahi. Rekabetçi oyunlarda pek kapatmanızı tavsiye etmem bi nebze FPS düşüşü yaşarsınız fakat AAA oyunlarda 1-2 FPS düşüşü ile cihaz gayet serin çalışıyor ve fanlar son ayara gelmiyor bile. Bu işlemin videosunu da atayım ola ki serin çalışsın istersiniz elinizde bir seçenek bulunsun, genelde Ryzen işlemcilerde çok iyi sonuç verir fakat İntel için de yapılıyor ve gayet iyi sonuç veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz olmaz merak etmeyin. Anlık drop vesaire bir kere bile yaşamadım, ürünü savunmak için yazmıyorum bunları, gerçekten 90-95 derecede oynarken bile sıcaklık nedeniyle donma, FPS düşüşü gibi şeyler yaşamadım. Ryzen serileri de 105 dereceye kadar AMD kendisi müsaade etmiş açıkçası korkacak bir durum yok. İşlemci Turbo kapatma yöntemi vardır bir de ASUS Armory Create haricinde yapılan bir işlemdir ve bunun sonunda hiçbir oyunda 70-75 üzerine çıkamazsınız Turbo Boost açık olsa dahi. Rekabetçi oyunlarda pek kapatmanızı tavsiye etmem bir nebze FPS düşüşü yaşarsınız fakat AAA oyunlarda 1-2 FPS düşüşü ile cihaz gayet serin çalışıyor ve fanlar son ayara gelmiyor bile. Bu işlemin videosunu da atayım ola ki serin çalışsın istersiniz elinizde bir seçenek bulunsun, genelde Ryzen işlemcilerde çok iyi sonuç verir fakat Intel için de yapılıyor ve gayet iyi sonuç veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım teşekkürler zaten 4800H işlemcinin Boost'unu kapatsak bile 10300H'tan daha yüksek FPS verir diye düşünüyorum. Gerekirse bir soğutucu alırım. Rekabetçi oyunlarda da daha yüksek FPS verir bence boostsuz hali bile daha iyi değil midir sizce?

Anladım teşekkürler zaten 4800H işlemcinin Boost'unu kapatsak bile 10300H'tan daha yüksek FPS verir diye düşünüyorum. Gerekirse bir soğutucu alırım. Rekabetçi oyunlarda da daha yüksek FPS verir bence boostsuz hali bile daha iyi değil midir sizce?
Kesinlikle öyledir, arada boy boy fark var. Biri 4 çekirdek diğeri 8.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı