ASUS TUF 4070 Ti Super R9 7900x3D sistem toplama

Girift0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba başlıkta belirttiğim bileşenleri kapsayan bir sistem toplamak istiyorum bütçem 80bin bütçem bu sistem için yeterli olur mu? Yoksa işlemciden kısmam gerekiyor mu? Eğer bütçem yeterliyse diğer bileşenler için önerileriniz varsa yazın teşekkürler.

80 bine 4070 Ti Super alınmaz çok dengesiz olur.

Örnek olarak şu sistem daha iyi. X870 soket daha güncel diye özellikle onu seçtim 9700X ile beraber ancak istenilirse B650 soket seçilip fiyat 79-80 bin bandına çekilebilir. Soğutucu iyi incelemelerine baktım (ayrı ayrı alınırsa daha iyi bir sistem toplanır aynı siteden olması için böyle)

Benzer şekilde şöyle bir sistem alacam bende 107k gidiyor. Tabi ki işlemci b 650 gaming plus alıp oradan tasarruf edebilirsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241119-181029.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 24
Benzer şekilde şöyle bir sistem alacam bende 107k gidiyor. Tabi ki işlemci b 650 gaming plus alıp oradan tasarruf edebilirsin.
Arkadaşın bütçesi 80 bin TL sizin attığınız 107 bin TL. Üsteli o bütçede çok dengesiz bir sistem.

80 binlik sistemlerde 7900 XTX, 4080 Super olurken 107 binlik sisteme 4090 takılır.

Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkürler bir süredir araştırıyordum kurmak istediğim sistem sadece oyun odaklı değil aynı zamanda işim için kullanacağım çok fazla render alıyorum bu yüzden iki konuda da bana iyi performans verebilecek bir işlemci seçmeye çalışıyorum bu süreçte bazı karar kıldığım parçalar
Ekran kartı: ASUS TUF 4080s
İşlemci: R9 7950x3D.
Anakart: MSI X670E
RAM: Kingston Beast 32 GB 6400MHz CL32(sonradan 64 yapmayı planlıyorum)
SSD: Samsung 990 Pro 2TB.
Kasa: ASUS TUF 502GT.
Sıvı soğutucu: MSI MAG 360r.
PSU: ASUS ROG STRIX 750G

İleriye dönük belki parça değiştirebilirim diye düşündüm yeni nesillere uyumlu olması için bu yüzden bütçemi biraz aştım uyumluluk sorunu yaşar mıyım yoksa daha iyi olabileceğini düşündüğün parçalar var mı?

Psu abartılı pahalı (20 bin görünüyor şuan) o kadar çıkmaya gerçekten gerek yok ayrıca daha iyi sıvı soğutucular var 360mm olarak hatta 280mm olarak tavsiye edebilirim. Onun harici anakartı X870 soket alabilirsiniz psu ve sıvı soğutucudan artacak para ile.

Psu olarak şunu alın ATX 3.1 destekli hem.

Sıvı soğutma olarak

Anakart olarak

Seçtiğim buydu ama arz 3.0 ileriye dönük önemliyse önerdiğiniz PSU tercih edeceğim https://www.amazon.com.tr/Asus-ROG-STRIX-750G-Kaynağı-Modüler-Uyumlu/dp/B0BPM8PHDY
Anakart en zorlandığım kısım tam olarak neye bakmam gerektiğini bilmiyordum seçtiğiniz bileşenleri mevcutta oluşturduğum sisteme ekleyeceğim teşekkürler

Psu yine pahalı ben sana Atx 3.1 psu attım zaten marka takıntını bırak bence. Evet ileriye dönük Atx 3.0 da değil 3.1 o ürün.

Fsp dediğin marka hastanelere, medikal ürünlere güç kaynağı üreten bir firma. Asus dan daha güvenilirdir. Seasonic-Fsp özellikle malzeme kalitesi çok üst markalar. Asus da çok iyi ama o fiyata neden alasın?

Haklısın bilmediğim için hakkında bilgi sahibi olduğum markalara yöneldim tabii bu tarz parçaların çok fazla teknik özelliği oluyor o yüzden hem PSU hem anakartı+ sıvı soğutucuyu listeme ekledim az önce anakart incelemelerini izliyordum zaten bayağı hoşuma gitti tabii yine tam olarak kavrayamıyorum ama yavaş yavaş daha çok bilgi sahibi oluyorum parçalarla ilgili teşekkürler.

Rica ederim ne demek. Hem anakart hem güç kaynağı hem de sıvı soğutman fazlaca iyi alternatifler illa var ama gerek yok ben sana diyeyim. 360mm sıvı soğutma alırsın sığmaz üste, öndeki fanlar yerine atarsın hava akışını etkiler 280mm hemen hemen her kasaya sığıyor yeni oyuncu kasalarında ürün de ödül almış bir firma olan Lian Li soğutucusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…