ASUS TUF 7900 XTX iyi mi?

Bütçe
45000

TheBlein

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
İş Sağlığı ve Güvenliği
Arkadaşlar merhaba. Uzunca düşünüp XTX almaya karar verdim malum NVIDIA 4080 bayağı pahalı. Şimdi kararsız olduğum yer ise XTX ne marka alayım? Sapphire çok iyi diyorlar ama sizce TUF modelinden daha mı iyi? Veya sizin önereceğiniz en iyi soğutmaya ve kaliteye sahip bir marka var mı? Cevapları kendi sevdiğiniz markaya göre değil de gerçekten hangisi daha iyiyse ( malzeme kalitesi ve soğutma) onu söyleyin.

7900XTX alacaksan bunu:
4080 alacaksan bunu al:

Neden tutulmadı hocam? Soğutma sorunumu var?

Sapphire almanızı tavsiye ederim, soğutması iyidir ve rakibi RTX 4080'e göre hem ucuz hem de VRAM konusunda avantajı var.

Peki hocam mesela ASUS'un en iyi serisi ROG sa Sapphire'nin ki Nitro+mı oluyor?

XTX alacağım hocam peki bir sorun falan olursa mesela kartta fiziksel bir sorun olursa Sapphire destek var mı Türkiye'de?

@TheBlein evet, Nitro+ daha iyisi. Alma imkanınız varsa doğrudan onu alın derim.

Sağ olun hocam sistemimi topluyorum şu an için anakart ve kasa aldım sistemim şu şekilde olacak:
Kasa: ASUS TUF GT501.
Anakart: ASUS ROG X670E-F
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ 7900 XTX.
İşlemci: Ryzen 9 7950x3D.
Sıvı soğutma: ASUS ROG ryuo III 360mm.
RAM: Corsair 2x32 GB 6400MHz DDR5 RAM.
Sizce bu ekran kartı bu sisteme tam olur mu? Güç ve performans açısından?

Fazlasıyla iyi bir sistem, işlemciniz ve ekran kartınız uyumlu. Şimdiden hayırlı olsun, çok az bir darboğaz olur da kafaya takılmasına gerek yok. Belki %5'lik darboğaz bile yapmaz. Çok çok az bir darboğaz yapacağını söyleyebiliriz.

Peki hocam darboğazı nasıl önleriz? Monitör olarak 1440p alsam yine de yapar mı?

@TheBlein çözünürlük arttıkça güç ekran kartına bineceği için darboğazı bir miktar önler. Darboğaza bu kadar takılmamanızı tavsiye ederim. Önemli olan şu ki darboğazın ne kadar az olduğudur. Sizin sistemde 1080p çözünürlükte yapacağı darboğaz en fazla %5'dir. %5 kafaya takılması gereken bir darboğaz yüzdesi değil. Gene de yüksek çözünürlü monitör almanız, tabii ki daha iyi olur. Ekran kartınız ve işlemciniz buna müsaade ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…