Asus TUF 9070XT değerleri nasıl?

Merhaba, bugün elime ulaşan Asus TUF 9070XT'nin değerlerini yorumlamanızı rica edeceğim. Hynix belleklere sahip ve OC modeli. Memory Temp biraz fazla gibi geldi ama bu kart için normal mi değil mi bilmiyorum. Sistem şu an uzay montaj kurulu ve kasa içine aktardığımda muhtemelen en az 2-3 derece daha üzerine koyacak. Ayrıca Normal sıcaklık ile Hotspot'un farkının bu kadar olması normal mi? Uzun vadede sıkıntı çıkarabilecek değerler mi? Şimdiden teşekkür ederim. ,

(Aşağıdaki görüntü kartın tam yükte olduğu bir oyundan sonra alınmıştır, benchmark ya da power testi değildir.)

O GPU yüksek sıcaklıklara uzun süre dayanabilecek şekilde üretilmiş 2-3 derece oynaması ömründe bir değişikliğe sebep olmaz.

Karti FurMark'ta 15 dakika kadar test et. Bu sekilde saglikli sonuclar alamazsin.
Occt power testinde aynı sonuçları aldım. Sadece değerler daha istikrarlı. Örneğin bu görselde ara sıra 84 düşüp 86'ya çıkıyor ama power testinde sabit 86. Bu değerler bu kart için normal mi?

O GPU yüksek sıcaklıklara uzun süre dayanabilecek şekilde üretilmiş 2-3 derece oynaması ömründe bir değişikliğe sebep olmaz.
O zaten sorun ettiğim bir şey değil. Bu değerler sizce normal mi? En son 5700XT zamanında kısa bir süre AMD kullanmıştım o sebeple AMD kanadına yabancıyım.

Şimdi fark ettim görseli yanlış almışım. Aşağıdaki sütuna bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251123_200910_Samsung Internet.jpg
    89,6 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
@Novelist peki hocam 90 derece bellek sıcaklığı ne derece sağlıklı, bir fikriniz var mı? Samsung bellekler sanırım 10-20 derece arası daha serin çalışıyormuş.

@Novelist peki hocam 90 derece bellek sıcaklığı ne derece sağlıklı, bir fikriniz var mı? Samsung bellekler sanırım 10-20 derece arası daha serin çalışıyormuş.

Burada uretici degil bellek teknolojisi fark yaratiyor. Bu kartta kullanilan bellekler GDDR6, NVIDIA 5. nesil kartlarda GDDR7 bellekler kullandi. Bu belleklerin ureticisi de Samsung. GDDR7 bellekler daha az isiniyor. Soruna gelecek olursam, bu bellekler 95-100 derece altinda kaldikca sorun yasamazsin.

3070'den bu karta geçtim, umarım iyi bir tercih yapmışımdır. Mevcut fiyatta 5070 almaktansa 9070XT'yi tercih ettim.

En dogrusunu yapmissin. Butcenin yettigi en iyi karti almaliydin, oyle de yapmissin. Hayirli olsun.
Dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

@Novelist hocam GPU, Afterburner'a göre 430W'a sıçrıyor. GPU-Z'a göre ise 332W'ı geçmiyor. Hangi senaryo daha mantıklı. Eğer 430'a sıçrıyorsa 750W PSU sağlıklı olmayacak diye düşünüyorum.

@cansuwx siz de aynı kartı kullanıyorsunuz, böyle bir şeye kendi kartınızda şahit oldunuz mu acaba?

Dosya Ekleri

• temps.png
    86,3 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…