ASUS TUF A15 FA507NU Type-C to DisplayPort bağlantısı çalışmıyor

Samuelgreen

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam, ASUS TUF A15 FA507NU cihazım ile pauggue kablo display port 1.4 ile bağlandığım zaman hiçbir şekilde monitörden bağlantı alamıyorum. Laptop 1.4 DP Type-C desteği var ancak no signal hatası alıyorum. HDMI bağlantısında sıkıntı yok. Kullandığım monitör ViewSonic XG2431. Monitörde de 1.4 DP desteği var. Ancak şöyle bir durum da var. Aynı kablo aynı laptop ile 1.2 DP desteği olan monitörlerden görüntü alabiliyorum. Arkadaşın bilgisayarında da Type-C DP 1.2 desteği var o bu kablo ile görüntü alabiliyor ama bende 1.4 DP desteği olmasına rağmen görüntü alamıyorum. Ne yaptıysam düzeltemedim. Sorunu nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.

G-Sync nasıl bir + var cok ugrasmadim HDMI farki ne

Bakın G-Sync açmak mecburiyet değildir. Sync teknolojilerinin amacı tektir. Yırtılma yaşanıyorsa oyunda Sync açarsın. Bu kadar.
Sen oyunda FPS dalgalanması yaşarken ekran yırtılma ya da akıcısızlık hissediyorsan G-Sync ile bunu çözmeye çalışırsın. G-Sync için DP şart. HDMI ile de açılıyor ama HDMI 2.1 giriş + çıkışlı bir sistem lazım. O da VRR aktif ederek açıyor. HDMI 2.1 girişi olan monitörler zaten pahalı o yüzden konumuz değil.

@Saint Lucia Merhaba yardımcı olur musun cevap bırakmayalım çözüm istiyorum çok uğraşıyorum.

Yazdığım gibi cevap senin içinde geçerli. G-Sync şartsa Type-C to DP veya MiniDP to DP lazım.
Her laptopta miniDP portu yok.
Yeni nesil laptopların USB portu 3.2Gen'e sahip. Ben ülkemizde Pusat kablodan başka 3.2 destek sunan kablo göremedim. Bu mesele epeydir var kablo yok. Saçma ama ne desem bilemiyorum.

Bakın G-Sync açmak mecburiyet değildir. Sync teknolojilerinin amacı tektir. Yırtılma yaşanıyorsa oyunda Sync açarsın. Bu kadar.
Sen oyunda FPS dalgalanması yaşarken ekran yırtılma ya da akıcısızlık hissediyorsan G-Sync ile bunu çözmeye çalışırsın. G-Sync için DP şart. HDMI ile de açılıyor ama HDMI 2.1 giriş + çıkışlı bir sistem lazım. O da VRR aktif ederek açıyor. HDMI 2.1 girişi olan monitörler zaten pahalı o yüzden konumuz değil.

Yazdığım gibi cevap senin içinde geçerli. G-Sync şartsa Type-C to DP veya MiniDP to DP lazım.
Her laptopta miniDP portu yok.
Yeni nesil laptopların USB portu 3.2Gen'e sahip. Ben ülkemizde Pusat kablodan başka 3.2 destek sunan kablo göremedim. Bu mesele epeydir var kablo yok. Saçma ama ne desem bilemiyorum.
Pusat kablo sorunu cozuyor galiba ama anladigim kadariyla amaaonda falan 3.2 hok mu hic yurt disindan alsak

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı