ASUS TUF A15 FPS laptopta LoL'de FPS 140'lara düşüyor

fadeein

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben 2, 3 haftadır yaşadığım sorunu çözemediğim için yazıyorum. Ben ASUS TUF Gaming A15 laptopu yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.

Sistem özellikleri.

CPU: AMD Ryzen 9 8945h.

RAM: 16 GB DDR5 5600 MHz (Micron)

GPU (harici): NVIDIA GeForce RTX 4070 8 GB GDDR6.

GPU (dahili): AMD Radeon 780M Graphics.

Anakart: ASUSTeK FA507UI.

Ben sistemi temmuz ayında garantiye göndermiştim geldikten sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım düzgün çalışıyordu(ya da ben öyle sanıyordum) fakat yaklaşık 2 3 haftadır fark ettiğim kadarıyla oyunlarda ortalama FPS değerlerim almam gerekenden düşük ve oyun içinde anlık FPS düşüşleri yaşanıyor ve bu da ekranımda anlık takılmalara neden oluyor. İlk başlarda sorun etmemiştim ama özellikle son olanlardan sonra canım bayağı sıkıldı. LoL'de ve TFT'de FPS'im 150 140 bazen 200'lerde seyrederken özellikle hızlı Click atarken FPS 90'lara 80'lere hatta (eğer video yükleyebiliyorsam yükleyeceğim) 50 60'lara bile düşüyor bunun yanında Alt Tab atarken ekranımda 2 3 saniyelik kasma ve donmalar yaşanıyor. LoL dışında yeni çıkmış olan Where Winds Meet oyununda Steam'deki maksimum gerekli olan sistemi RAM hariç karşılamama rağmen en düşük ayarlarda 50 60 70 civarlarında FPS değerleri aldım. Sorunu kendim çözmeye çalıştım. Ekran kartı ve işlemci stres testleri yaptım fakat onlarda çıkan değerler sistemimin benzer sistemlerle aynı ya da çok az altı performans verdiğini söyledi. Bundan dolayı sorunun nerede olduğunu hala çözebilmiş değilim garantiye göndermeyi düşünüyorum fakat git gel yaklaşık 1 ay süre alacağı için eğer sorun çözebileceğim bir şeyse onunla uğraşmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı