ASUS TUF A15 G-Helper ideal ayarları nedir?

armorycreate de bunları duzenleyemıyoruz fanın hıznı watt ı underwolt u nasıl yapabiiirm bende de f15 var
 
Armoury Crate'de bunları duzenleyemıyoruz fanın hıznı watt ı underwolt u nasıl yapabiiirm bende de F15 var.

Fanlar+ güc kısmından fotograf atmami ister misin?


Tam olarak bu tayfadansınız baska söyleyecek bir şeyim yok lütfen baska insanlara yanlış bilgi vermeyin
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20250827_042458_Chrome (1).jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 24
Fanlar+ güc kısmından fotograf atmami ister misin?

Tam olarak bu tayfadansınız baska söyleyecek bir şeyim yok lütfen baska insanlara yanlış bilgi vermeyin

@Haluk Albayrak hocam Ryzen 7000 serisi için 95 derece güvenli bir limit değil mi arkadaşa laf anlatamıyorumda diyor ki 90 derece ve 95 derecelerde işlemci zarar görür ömrü kısalır limit konulmalı falan diyor bir de 100 dereceye sanki ben normal demişim gibi yorumlar yapıyor.
 

Asıl siz yanlış bilgi verip bilmis konusuyorsunuz 90 95 bir şey olmaz diyorsunuz bu ne kadar doğru insanları yanlış. Bilgilendirmeyin insanların hakkınada girmeyin dedikleriniz yanlıs 90 95 nerede normal acaba bu dereceler normal değil.
 
Son düzenleme:

Laptop şu an elimde değil laptopta mentesesinde bir eğrilik gibi bir şey varmıs ondan dolayi servise gönderdim internette siyah lotus diye bir kanal var oradan bakabilirsiniz suanlık.


Benim önerim sadece derece ceya watı sınırlandırsanız yeterli cok kurcalamaya gerek yok islemciyi 85 sınırlasanız yeterlidir.
 
Son düzenleme:

AMD'de çalışan tarafından yazılmış bir yazı fakat community kısmında yenilikler yapıldığından link açılmıyor. Okuduğumda desktop ve laptop işlemcileri için aynı şeyin geçerli olduğu yazıyordu. Buna ek olarak şu ana kadar yüksek sıcaklıktan dolayı bozulan bir işlemci görmedim. Zaten yüksek voltaj verip işlemciyi çöp etmediğin sürece kendi kendine sıcaklıktan dolayı bozamazsın.

 

TUF laptoplara 85 derece limit konulmalıymis diyor 95 derece zarar veriyormuş güya
 

Bu islemciyi en fazla 45 wat ile tavsiye ediyorlar, zaten performansta herhangi bir artıs olmadığını gözlemledim islemci aksine kendini fazla ısıtıyor hem bu sekil sınırlamayıp bilgisayarda sorun yasayanları gördüm yani zaten 85 sınırlayarak herhangi bir kayıp yasamadan bu sonuç elde ediliyorsa ne gereği var diye düsünüyorum 90 95 normal dereceler değil madem bu arkadas o sekilde savunuyor neden bu sorun yasayanlar yasadı sormak isterim.
 
TUF laptoplara 85 derece limit konulmalıymis diyor 95 derece zarar veriyormuş güya

Silent modda 87 performans modda 93 ve Turbo modda da 95 derece sınıra alıyor kendini. Bu mühendisler ürettikleri işlemciyi bilmiyormuş da 95 koymuşlar vah vah.


Normal değil diye bir şey yok gayet normal sıcaklıklar laptop için. Her işlemde 45 limit yetmeyebilir ben PTM sürdüğümden dolayı 93 derece ayarladığım termal limite çıkana kadar 67 watt falan çekiyor Turbo Boost'ta. Kaldı ki termal limite ulaşması laptoplar için zaten gayet normal bir durum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…