ASUS TUF A15 Laptop İçin 1 TB M.2 SSD Önerisi

Bütçe
2500

Kararsızım1

Hectopat
Selamlar, 2022 model ASUS TUF A15 model laptop için ekstra SSD almak istiyorum. Bir yuvasına 500GB bir SSD takılı, kasayı açıp hangi SSD olduğuna bakmak istedim ancak üstü kapalıydı. O yüzden öneri almak istiyorum ikinci yuvaya 1 TB kapasiteli bir SSD alacağım. Genelde oyun oynamak ve nadiren video düzenleme için kullanıyorum. Alacağım SSD'yi de spesifik olarak direkt Steam kütüphanesinin hizmetine sunacağım . Var mıdır öneriniz? Bütçem 2500 TL pek üstüne çıkamam. Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.

Butce biraz artarmi?

Artmazsa bu ikisine bakın.

Artmazsa bu ikisine bakın.
Ne yazık ki o kadar attıramam hocam. Yolladığınız WD kafamdakiler arasındaydı ancak yeterince bilgi sahibi olmadığımdan karar kılamıyordum.
İkiniz de bu modeli önermişsiniz hocam daha ucuz olması haricinde bir avantajı var mıdır acaba WD SN580'e karşı?

DRAM avantaji var g2'nin ama SN580 yeni nesil bir SSD. Diger DRAM olmayan SSD'lerin tersine okuma yazma hizi dususleri olmuyor.

DRAM mevcut. Bu da SSD'nizin daha stabil ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Kioxia Exceria G2 tercih edebilirsiniz.

DRAM avantaji var g2'nin ama SN580 yeni nesil bir SSD. Diger DRAM olmayan SSD'lerin tersine okuma yazma hizi dususleri olmuyor.
DRAM mevcut. Bu da SSD'nizin daha stabil ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Kioxia Exceria G2 tercih edebilirsiniz.
Uzun süreli kullanımda performans kaybı olmasını engelliyor yani söylediğinize göre. Kafama yattı gibi fiyat olarak da daha makul. Satıcısına göz atıp onda karar kılacağım sanırım. Teşekkür ederim yardımlarınız için

Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. SSD elime ulaştı ve yuvasına yerleştirdim. Laptopu açıp disk yönetimine girdim ve kurulumu yaparken şöyle bir ekran çıktı.

Daha önceden windowsu kurmuş olduğum ilk yuvadaki SSD halen yerinde. Windowsu taşımayı falan da düşünmüyorum. Yeni SSD yi sadece oyunları depolamak için kullacağım. Şu iki bölümleme stilinden hangisini seçmeliyim? Önemli mi?

Son düzenleme:

GPT seçin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…