ASUS TUF A15 laptop sıcak mı çalışır?

yaso36

Centipat
Daha fazla  
ASUS TUF A15 Ryzen 7735HS RTX 4060 laptopa sahibim. Adaptöre bağlı silent modda değerler bu şekilde. Fan çalışıyor yani MHz de yüksek gibime geldi. Pilde çalışırkende 55 60 derecelerde geziyor hiç 48 49 falan görmedim. MHz de 2.2-3.5 arası değişiyor. Bu değerler normal mi acaba cihaz 2 haftalık. GPU'da da masaüstünde vs AMD'ninki çalışıyor Armoury Cratedeki o değerler onun mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 65
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2023-11-12 183841.png
    146 KB · Görüntüleme: 59
Gereksiz frekans yükseltiyor o yüzden sıcak çalışıyor hocam ben çözümü ASUS kontrol merkezini silerek g-helper yüklemekle buldum. Sessiz ve dengeli modda işlemci frekansını 3.2 de tutuyorum Turbo'da ise işlemciye sınır koymuyorum sıcaklık sınırını %85 de sabitliyorum. Bazıları da stok gelen macun aşırı dandik değiştirmek lazım diyor denemek size kalmış.

Eğer öyleyse çok saçma gerçekten ciddi paralar çünkü macunun dandik olması ayıp yani. G-helper güvenli mi acaba mesela bir sorun yaşasak garanti dışı falan olma ihtimali var mı

Eğer öyleyse çok saçma gerçekten ciddi paralar çünkü macunun dandik olması ayıp yani. G-helper güvenli mi acaba mesela bir sorun yaşasak garanti dışı falan olma ihtimali var mı?

ASUS kullanıcıları tarafından ASUS cihazlar için geliştirilen bir yazılım. Herhangi bir sıkıntı olmaz

Asus Kontrol Merkezi dediğiniz Armoury Crate mi?
Sadece G-Helper mı kullanıyorsunuz şu an?

Armoury Crate silin. Güç seçeneklerinden de Performance, Silent, Turbo modlarını silin. Dengeli yani Windows'un kendi ayarı seçili olsun. G-helper panelinde anlık seçimlerinize göre fan hızı değişiyor. GPU modunu da "Optimize edilmiş"de kullanırsanız pildeyken daha rahat kullanırsınız.

Hocam oradaki her özellik g-helperda da var değil mi?

Buradan detaylı inceleyebilirsiniz

Konudan bağımsız ASUS TUF A15 4000 serisi modellerin fan RPM'i maksimum ne kadar görüyor hocam paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…