ASUS TUF A15 Ryzen 7735HS RTX 4060 laptopa sahibim. Adaptöre bağlı silent modda değerler bu şekilde. Fan çalışıyor yani MHz de yüksek gibime geldi. Pilde çalışırkende 55 60 derecelerde geziyor hiç 48 49 falan görmedim. MHz de 2.2-3.5 arası değişiyor. Bu değerler normal mi acaba cihaz 2 haftalık. GPU'da da masaüstünde vs AMD'ninki çalışıyor Armoury Cratedeki o değerler onun mu?
Gereksiz frekans yükseltiyor o yüzden sıcak çalışıyor hocam ben çözümü ASUS kontrol merkezini silerek g-helper yüklemekle buldum. Sessiz ve dengeli modda işlemci frekansını 3.2 de tutuyorum Turbo'da ise işlemciye sınır koymuyorum sıcaklık sınırını %85 de sabitliyorum. Bazıları da stok gelen macun aşırı dandik değiştirmek lazım diyor denemek size kalmış.
Gereksiz frekans yükseltiyor o yüzden sıcak çalışıyor hocam ben çözümü ASUS kontrol merkezini silerek g-helper yüklemekle buldum. Sessiz ve dengeli modda işlemci frekansını 3.2 de tutuyorum Turbo'da ise işlemciye sınır koymuyorum sıcaklık sınırını %85 de sabitliyorum. Bazıları da stok gelen macun aşırı dandik değiştirmek lazım diyor denemek size kalmış.
Eğer öyleyse çok saçma gerçekten ciddi paralar çünkü macunun dandik olması ayıp yani. G-helper güvenli mi acaba mesela bir sorun yaşasak garanti dışı falan olma ihtimali var mı
Eğer öyleyse çok saçma gerçekten ciddi paralar çünkü macunun dandik olması ayıp yani. G-helper güvenli mi acaba mesela bir sorun yaşasak garanti dışı falan olma ihtimali var mı?
Armoury Crate silin. Güç seçeneklerinden de Performance, Silent, Turbo modlarını silin. Dengeli yani Windows'un kendi ayarı seçili olsun. G-helper panelinde anlık seçimlerinize göre fan hızı değişiyor. GPU modunu da "Optimize edilmiş"de kullanırsanız pildeyken daha rahat kullanırsınız.
Lightweight, open-source control tool for ASUS laptops and ROG Ally. Manage performance modes, fans, GPU, battery, and RGB lighting across Zephyrus, Flow, TUF, Strix, Scar, and other models. - seer...