ASUS TUF A15 vs Acer Nitro 5

Son günlerde CL gecikme değeri söz konusu. CL 40 ile CL 30 arasında fark var. Bir puan bile performansı etkiliyormuş. En iyisi üzerindeki RAM ile aynısını bulup takmak.

CL değeri de 40 olması gerek. Yani DDR 5 4800MHz CL40 bir RAM uyumlu olacaktır. Emin olunmak isteniyorsa cihaz alındıktan sonra CPU-Z üzerinden değerlere bakılır ve alınır.

O konu da içim tedirgin doğrusu. Direkt kendi RAM'ini bulabilirsem çok iyi olur. Çünkü RAM'den ötürü mavi ekran alan çok fazla konu gördüm.
Hocam aldın mı laptop ? Ne aldın ve memnun musun ?

Evet aldım, HP Victus S1011NT modeli. 140W 4060, Ryzen 7 8845HS işlemci ve 32 GB RAM ile geliyor. Kendisinden şu an için memnunum. Bazı sinir bozucu olmayan şeyler yaşattı (örnek Wi-Fi ve Bluetooth da kopma). Ancak dediğim gibi bunlar sorun edilmeyecek ve muhtemelen biraz da benden kaynaklıydı. Oyun için gayet yeterli. 8 GB VRAM sorun yarattı mı diyeceksiniz hayır yaratmadı.
Ekran olarak 16.1 inç yeterli oluyor ve çerçevesi de küçük yani haz veriyor. Yalnızca fanı güçlü çalışıyor ve biraz ısınıyor ancak bir laptop için gayet normal durumlar. Bana soracak olursanız keşke aile baskısı olmasaydı da masaüstü alsaydım derim hep. Laptopa mecbur kaldığımda tercih etme sebebim ise; güçlü ekran kartı ve sık sık piyasa fiyatının 2-3K altına gelen sınırlı stoklar oldu. Bende sınırlı stoktan aldım. Puanım 10/8 cihaza. Güzel ve memnunum. Son olarak sitede pil süresi 6 saat mi neydi. Tamamen yalan . 4 saat i zor görür her şeyi kapasan.

Ekran renk olayı doyurucu mu üstad. En son kullandığım monitör PS4 oynarken TN panelde çok benim için problem olmaz zaten muhtemelen o panelden sonra İPS de

Ekran renk olayı doyurucu mu üstat. En son kullandığım monitör PS4 oynarken TN panelde çok benim için problem olmaz zaten muhtemelen o panelden sonra IPS de

Doğruya doğru, daha güzel olabilirdi kesinlikle. Öyle üst düzey bir panel gücü yok. 7ms de tepki süresi vardı diye hatırlıyorum. Ekran, masaüstü isteme konusundaki en büyük etken benim için.

Doğruya doğru, daha güzel olabilirdi kesinlikle. Öyle üst düzey bir panel gücü yok. 7ms de tepki süresi vardı diye hatırlıyorum. Ekran, masaüstü isteme konusundaki en büyük etken benim için.
Harici ekran baglayabilirsin bildiğim kadarıyla . HDMI portu da mı yok cihazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…